Reklam

Twitter

 

31 Ağustos 2012 Cuma

FOTO: Arda Turan'ın 'Süper' pozu

Chelsea ile Atletico Madrid arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçına damgasını vuran Falcao oldu. İspanyol ekibinin 4-1 kazandığı maçta Kolombiyalı golcü tam 3 gol atarak şovunu yaptı. Arda'nın 90 dakika oynadığı karşılaşma da Emre Belözoğlu'da 87 dakikada oyuna girerek ilk kez Atletico Madrid formasını giymiş oldu.

Bebe tekrar milli takımda...


Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak oynayan Bebe sezon başında oynadığı milli takım maçında sakatlanmış ve futboldan uzun bir süre uzuk kalmıştı.
Portekiz Ümit Milli Takımı'nın Slovakya maçında yaşadığı sakatlık sonrası futboldan ayrı kalan Portekizli oyuncu tam 1 yıl sonra tekrar milli takıma çağrıldı. 2013 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Polonya'ya karşı oynanacak olan maçın kadrosuna çağrılan Bebe bu sezon için Manchester United kadrosunda kalmayı başardı.

Tuncay Şanlı'ya İngiltere'den sürpriz talip...

Wolsfburg bonservisini alarak ayrılan Tuncay Şanlı transfer döneminde adı Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılmıştı. Geçtiğimiz sezon Bolton'da kiralık olarak yer alan ama bir türlü eski günlerine geri dönemeyen Tuncay Şanlı'ya yine Ada'dan bir talip çıktı. Geçtiğimiz sezon The Championship'te 10. sırada bitiren Brighton & Hove Albion takımı Tuncay Şanlı'yı transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıklandı.

Chamakh artık Beşiktaş'a daha yakın


Avrupa'nın çoğu ülkesinde transfer bu akşam sona ermesiyle birlikte Beşiktaş mutlu haber geldi. Arsenal'in Faslı oyuncu Marouane Chamakh'ın ismi Ada basınında siyah-beyazlı ekip ve Malaga ile birlikte anılıyordu. İspanya'da Malaga son dakika transferlerini yaptı ama  Chamakh bu isimler arasında yer almadı. Bu gelişme özellikle oyuncuyu çok isteyen teknik direktör Samet Aybaba'yı çok mutlu etmiş olmalı. 5 Eylül itibariyle Türkiye'de de sona erecek olan transfer tarihine kadar bakalım Chamakh siyah-beyazlı formayı giyebilecek mi?

Hugo Almeida için son dakika atağı yapan İngiliz takımı kim?


Beşiktaş'da mutsuz oludğunu ve ayrılmak istediğini açıklayan Hugo Almeida'ya Ada'dan son dakika talibi çıktı.  Bu akşam sona erecek olan transfer dönemi bitmeden West Ham'ın transferi bitirmek için çabaladığı İngiliz basınında yer almış. İngiliz ekibi Beşiktaş'tan Hugo Almeida için son dakika girişimlerini sürdürürken alternatif isimler arasında Ajax'ta forma giyen Miralem Sulejmanji yer alıyor. Tabii İngiliz basını bu haberleri yazarken West Ham United'da forvet hattına Liverpool'dan Andy Carrol'ı transfer etti. Kiralık olarak gelen oyuncunun özelliklerine bakacak olursak Almeida ile aynı.

Twente'nin hocası: Bizim içimizdeki öfke gollere döndü..

Bursaspor'un dün akşam Avrupa Ligi ön elemesinde Twente'ye 4-1 yenilmesi tam bir şok etkisi yarattı. Turu büyük olasılıkla baktı diye düşündüğümüz Bursaspor 1 dakika arayla yediği 2 golle turu resmen Twente'ye hediye etti.

VİDEO: Inter'e veda eden Julio Cesar hepimizi ağlatıyor…


Inter'in 7 yıldır kalesini koruyan Brezilyalı Julio Cesar dün akşam Vaslui maçı öncesi son kez taraftarıyla vedalaştı. Inter tarafından sözleşmesi fesh edilen Cesar haberi aldığı andan beri gözyaşları hiç dinmiyor. İngiltere'nin QPR takımıyla anlaşan Cesar dün akşam Vaslui ile oynanan UEFA Avrupa Ligi ön eleme rövanş maçı öncesi çocuklarıyla saha indi. Takım arkadaşlarıyla vedalaşan ve toplu fotoğraf çektiren kaleci daha sonra taraftarlarıyla vedalaşmak için tribünlere gittiğinde tığı an gözyaşlarına hakim olamamış.

30 Ağustos 2012 Perşembe

Futbol denen oyunda hep 'taraftar' üzülür

Ahmet Selim KUL
Dünkü maç yine ağır sonuçlar doğurdu Fenerbahçe için. Bu tür final maçlarını son yıllarda oynayamayan Fenerbahçe, dün 2010'daki Trabzon maçının benzerini yaşattı. İlk yarı silik olmasına rağmen ikinci yarı turu geçme pozisyonlarını buldu Fenerbahçe ama bu sefer karşısına 35'lik kaleci çıktı. Şimdi dünkü maçı değerlendirelim. O kadar çok karmaşık konu var ki en iyisi madde madde gitmek.

1- Kadıköy'de atmosfer yine harika. Tribünler dolu. Coşkulu ve takımı desteklemeye hazır bir kitle var (Müşteriler hariç). Ama ilk kritik hata malesef maçı kazandıracak tribünlerden geldi: “Aykut-Alex el ele hep beraber tribüne”, “Aykut Alex', tribüne getir”, “Başkan anons yapsana, Aykut, Alex'i tribüne yollasana”... Bu konuya taraftarın katılması, hele böyle bir maçtan önce katılması turu Rusya'ya gönderen ilk hataydı bana göre. Aykut ve Alex'i bir kere aynı kefeye koymak herkes motivasyonunu bozar. Biri teknik direktör, biri oyuncu...

2- Fenerbahçe genç kalecisi Mert'in hatasıyla çok erken bir gol yedi. Bu futbolun içinde olan bir şey. Ama Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı hedefleyen bir takım bu golün şokunu 40 dakikada at-la-ta-maz! Evet Fenerbahçe ikinci yarı oldukça iyi bir baskı kurdu. Ama bu baskı en geç 30. dakikada başlamalıydı.

3- Çıkan 11'de bir sıkıntı görmüyorum. Evet Cristian, Selçuk'un yerine oynayabilirdi ama tabi ki skor ve günlük seyirciler Fenerbahçe kaptanının Gaziantepspor maçının yıldızı olduğunu çoktan unutmuştu.

4-Selçuk'un ıslıklanması açıklanamayacak bir skandaldır. Sorumlusu ise “müşteri” profilli taraftar oluşturan yöneticilerdir. Şunu unutmasın kimse; herhangi bir futbolcunun ıslıklandığı hiçbir maçı o takım kazanamaz. Dün de kazanamadı. Bahsettiğim müşteri profilli taraftarlar maç sonucu ne olursa olsun maçı 5 dakika önce terk eden taraftarlar oluyor aynı zamanda. Yani ruhsuz, inançsız ve içindeki futbol sevgisi bitmiş taraftarlar. Galibiyet, kupa varsa varız, yoksa yokuz.

5- Bu sanırım en önemli madde. Bunu okuyanlar beni Alex düşmanlığıyla suçlayacaklar muhtemelen. Bu konuda kendimi açıklama zorunluluğu hissetmiyorum. Alex'e olan sevgimi, bilgisayarımda Felipe'nin fotoğraf albümünün olduğunu, formanın arkasına yazdırabileceğim tek isim olarak hep Alex'i düşündüğümü anlatmam değiştirmez tabi bu söylemleri.

Tarih 14 Şubat 2007... Fenerbahçe'nin 100. yılı... Günlerden sevgililer günü... Avrupa arenasında UEFA Kupası'nda 3. tur maçı. Çeyrek finale bir adım kalmış... Fenerbahçe'nin başında Zico var. Alex o dönemler formsuzluğu sebebiyle eleştiriliyor. AZ Alkmaar maçında Migros tribünündeyim. Maç başında çıkan kavga sebebiyle en tepesine çıkmışım. 17 yaşındaki bir gencin tuttuğu takımın her şeyi olarak gösterilen, müthiş gollerin, kurtarılan maçların kahramanı Alex sahada adeta trip atarcasına yürüyor. Ve 17 yaşındaki bir çocuğun gözündeki bu kahraman bir korner pozisyonunda tribünlerden homurdanma geldiği için kornere gitmiyor. Uğur Boral'ı gönderiyor. Daha sonra bu sorun bir şekilde hallediliyor.

Alex her geçen gün daha büyük bir kahraman oluyor. Ve dün... Alex'in bu sefer teknik direktör Aykut Kocaman ile sorunları var. 2 maç kesik yiyor. Twitter olayının başını çektiği birçok şey yaşanıyor. Daha sonra takım iyice oyunu rakip sahaya yıkmışken oyuna Alex giriyor. Girdiğinde korner oluyor, kornere gitmiyor. Önce Gökhan geliyor, inceden tersliyor. Sonra 2 arkadaşı daha geliyor. Elinden kolundan çekiyorlar zorla gönderiyorlar. Alex gene trip atıyor. İlk kornerde top direkten dönüyor. İkincisinde gol oluyor. Bir de istese daha neler yapabilirdi siz düşünün. Ya da ben söyleyeyim. Son pozisyonda o topu bin kere gol yapardı Alex, anlamsız bir şekilde yere düşen Sow'a o pası vermeseydi...

Sonuç olarak Fenerbahçe yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Ama sorun sayısı çok arttı. En büyük rakibinize giden milyon Eurolar, 3A problemi (Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman, Alex de Souza), Selçuk, diğer oyunculara bu olayların yansıması, orta saha ve sol bek eksikliği, taraftarın anlamsız tepkileri vs. vs. Bu sezon da elden uçtu gibi ama ben son noktayı yine gerçek taraftar açısından değerlendirerek koyacağım:

Yöneticiler 'müşteri' profili oluşturur, 'taraftar' üzülür. Sonra o müşteri profili futbolcu yuhalar, yine 'taraftar' üzülür.

Yöneticine saldırı olur, 'taraftar' üzülür, sonra yönetici taraftara saldırır yine 'taraftar' üzülür

Efsaneler karşı karşıya gelir 'taraftar' üzülür, sonra efsaneler küser yine 'taraftar' üzülür

Futbolcu ıslıklanır 'taraftar' üzülür, sonra futbolcu taraftara laf eder yine 'taraftar' üzülür

Özetle anladım ki bu futbol denen oyunda hep 'taraftar' üzülür

VİDEO: EA Sports'tan yeni FIFA 13 tanıtımı


Futbolseverlerin favori oyunlarından biri olan FIFA 13'e yeni bir tanıtım filmi daha geldi. EA Sports'un futbol dünyasının ünlü isimlerini taşıdığı reklamda Barcelona'lı Lionel Messi, Benzema, Cahill, Hart, Oxlade Chamberlain ile İngiltere Milli Takım teknik direktörü Harry Redknapp yer almış. 11 Eylül'de piyasaya çıkacak olan FIFA13'ün tanıtımı bugüne kadar çekilmiş en güzel işlerden biri olmuş...

FOTO: Soyunma odasından Süper Kupa fotoları


Real Madrid dün akşam Barcelona karşısında elde ettiği 2-1 skorla Süper Kupa'nın sahibi oldu. Tabii en büyük rakibi önünde aldıkları bu başarının ardından kutlamasıda daha coşkulu geçmiş. Real Madrid'li oyuncular soyunma odasında kupayla özel pozlar çektirmeyi de ihmal etmemişler...





FOTO: Bangura'nın arabasını bu hale getirdiler


 Celtic'li oyuncular takım arkadaşları Mohamed Bangura'nın kullandığı bu güzelim arabayı not manyağı yapmışlar. Golcü oyuncunun Audi marka arabasını Post-it not kağıtlarıyla renkli bir şekilde bu hale getiren Celtic'li oyuncular epey eğlenmişler. Takım arkadaşları bu yaptıklarını twitter üzerinden paylaşmayıda ihmal etmemişler.

Tribünde seri katilin posterini açtılar


Almanya Bundesliga'da mücadele eden Hannover 96 takımının taraftarları, Schalke ile oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçta Almanya'da 24 kişiyi öldürmekten yakalanarak idam cezasına çarptırılan Hannover doğumlu Fritz Haarmann adında bir seri katilin posterini açmışlar. Haarmann 20. Yüzyıl'ın başlarında yaşları 13 ile 20 arasında değişen 24 erkek çocuk ve gencini öldürmüş. Hannover Vampiri adıyla anılan Fritz Haarmann'ın 3 metreye 3 metre boyutlarındaki siyah beyaz posterini açan Hannover'li holiganların bu hareketi, Hannover 96 kulübünün Başkanı Martin Kind tarafından, "Kabul edilemez" şeklinde yorumlanmış.

El Clasico'nun ardından İspanya basınında kapaklar…



Dün akşam Real Madrid ezeli rakibi Barcelona'yı 2-1 yenerek Süper Kupayı kaldıran ekip oldu. Lige kötü bir başlangıç yapan Real Madrid özellikle basından sert eleştiriler gelmeye başlamıştı. Real Madrid'in kupayı kaldırmasının ardından Marca ve As çift kapakta şampiyonluk kutlamasını taşırken Barcelona cephesinden Sport artı könümüzdeki maçlara bakalım tadında bir kapak hazırlamış.


3 Lig takımı 2 Lig takımını 31-0 yenerse…






Romanya'da kupa maçında eşleşen 3. Lig takımı ACS Berceni ile 2. Lig takımı CS Buftea arasında oynan maçta ortaya inanılmaz bir skor çıkmış. 2. Lig'e yeni çıkan CS Buftea ekibi yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle kupa maçına gençlerle kurulu bir takımla çıktı. Bu durum karşısında rakibi ACS Berceni hiç vicdan yapmamış ve maçı tam 31-0 kazanmış. İlk yarısı 12-0 biten maçın ikinci yarısında 3. lig ekibi hızını kesmemiş ve tam 19 gol daha atmış. Bu yenilgi Romen futbolunda alınmış en ağır yenilgi olarak tarihe geçmiş.

Arsenal'in store transferi bitirmiş…


Arsenal takımı yöneticileri takımı güçlendirmek için hala transfer çalışmalarına devam ediyor ama anlaşılan store olayın hızını beğenmemiş olacak ki süreci biraz hızlandırmaya karar vermişler.

Arsenal'in Newcastle forma giyen Yohan Cabaye için transfer girişimleri hızlandırmaya karar veren store oyuncunun transferi gerçekleşmeden siteden forma satışına başlamış. Arsenal'in internet üzerinden satışları gerçekleştirdiği sitede forma almak isteyen taraftarlar Cabaye ismini görünce küçük bir şaşkınlık yaşamışlar. Sitede oyuncunun giyeceği forma numarısı bile belli. Cabaye eğer Arsenal'e transfer olursa 17 numaralı formayı giyecekmiş…



29 Ağustos 2012 Çarşamba

VİDEO: İki büyük düşman Ronaldo ve Messi


Bu akşam oynanan İspanya Süper Final maçının finalini Real Madrid, Barcelona'yı 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü. Tito Vilanova ile Mourinho arasında yaşanan parmak olayından sonra bu senenin unutulmayacak hareketi Ronaldo ve Messi'den geldi.. Maç sonunda her iki takımın futbolcuları birbirlerini tebrik ederek dostane bir görüntü ortaya koydular 1 çift hariç. Tabii ki Ronaldo ve Messi… İki yıldız oyuncu hakem triosunun elini sıkmak için aynı anda gelince gözler hemen Ronaldo ve Messi'ye çevrildi. Belki birbirlerini tebrik ederler diye bekleyenler büyük hayal kırıklığı yaşadı çünkü iki isim bırakın el sıkmayı göz göze gelmemek için bile büyük uğraş verdiler...

Video: Fenerbahçe-Spartak Moskova maçının golleri


szólj hozzá: Fenerbahce 1-1 Spartak Moskva Goals
Şampiyonlar Ligi play-off 2. karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe evinde 1-1 berabere kalarak  elendi. Fenerbahçe kalesinde gördü erken golle maça kötü bir başlangıç yapsada özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu oyunla gruplara kalmasını sağlayamadı. Fenerbahçe yoluna artık UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek...

Video: Messi'den inanılmaz bir frikik golü


Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan İspanya Süper Kupa mücadesine Messi imzasını yine attı. İlk yarının sonlarında kazanılan frikik için topun başına geçen Messi inanılmaz güzellikte kullandığı atışı gole çevirdi. Frikik golleri diğerlerine nazaran daha az olan Messi'nin herhalde en güzel gollerinden biri bu akşam Real Madrid kalesine gönderdiği bu atış olmuştur...

VİDEO: Ronaldo'dan yine ilginç bir gol sevinci…



Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan Süper Kupa mücadelesi hala devam ediyor ama belli ki yine Ronaldo ve Messi yarın en çok konuşulacak isimler olacak. Real Madrid adına durumu 2-0'a getiren golü atan Ronaldo yine ilginç bir şekilde sevinerek dolaylı yoldan en sevdiği arkadaşı Messi'ye mesajını göndermiş :)

Rapid Wien'den cezasından kurtulmak için utanmadan Beşiktaş'ı örnek göstermiş


UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde karşı karşıya gelan PAOK-Rapid Wien maçında taraftarların çıkardığı inanılmaz olayların ardından buradan şu soruyu sormuştuk: Bu iki takım fair-play kurallarınıza uyup Avrupa Ligi'nde oynayabilecek ama Beşiktaş mlai play-offlarınıza oymadığı için oynamayacak mı? demiştik.

Video: Di Canio sevinirken bile adam döven adam


Stoke City 3-4 Swindon Town ile  simaotvgolo12
İngiltere 1. Lig takımlarından Swindon Town Capital One Cup (Eski Carling Cup) ikindi turunda Stoke City yenerek büyük bir başarıya imza attılar. Swindon Town başındaki isim olayların adamı Di Canio yer alıyor. Maçta üç gol atakarak hat-trick yapan James Collins sanki hocasını tanımıyormuş gibi gol sevincini kutlamaya gittiğinde kıçına tekmeyi yemiş. Geçtiğimiz sezon soyunma odası koridorlarında oyuncusuna tekme tokat dalan hoca anlaşılan gelene vuruyor gidene vuruyor. Hafiften olay bağımlılık yapmış… Bu arada nedense şu görüntüleri izlerken Yılmaz Vural hocamızı özlediğimizi hatırladık…

VİDEO: Tottenham'dan zekice forma tanıtımı...


Son zamanlarda Avrupa'nın büyük kulüplerinin gelirlerini artırmak amacıyla Uzak Doğu'da veya ABD'de kamp yapmalarına sıkça rastlıyorduk. Buradaki kamplar sayesinde büyük kulüpler hem formalarını satıyor hem de ekstra gelir elde edebiliyorlardı. Ancak İngiltere'nin köklü kulüplerinden Tottenham ilginç bir forma tanıtımı projesine soyunarak gelerlerini arttırmayı hedefliyor.

"Siz başı kesik bir tavuk musunuz Mesut Bey"


İspanyol medyası 1973 senesinden beri sezona en kötü başlangıcını yapan Real Madrid'li oyuncuları yerden yere vurmuş. Yorumları öyle abartmışlar ki, AS gazetesi geçen haftaki 2-1'lik Getafe mağlubiyetinden sonra Real'li futbolcular için, "Sahada kafaları kesik tavuklar gibi ordan oraya koşuyorlar" yorumunu yapmış. Cristiano Ronaldo ve Mesut Özil'i de es geçemeyen AS gazetesi, iki ünlü futbolcu için "Hala tatildeler" diye yazmış. 



Video: Dersimiz Şampiyonlar Ligi'ne nasıl girilemez…


İtalyan ekiplerinden Udinese ilk maçta Braga'nın evinde 1-1 berabere kalınca Şampiyonlar Ligi'nin kapısını araladı gözüyle bakılmıştı. Hele dün akşam bir de maçın başlarında golü bulunca herkes Udinese tur atladı diye bakmaya başladı. İlk golü atan Pablo Armero 57. dakikada öyle bir gol kaçırıyor ki akıllara zarar. Gol olsa Şampiyonlar Ligi'ne adımını atmış olacak olan İtalyan takımı bu beceriksizliğinin karşısında bir de kalesinde golü görünce Braga'lıların umudu yeşermiş.

28 Ağustos 2012 Salı

Futbol sahaları bunu da gördü….


Liverpool lie Manchester City arasında hafta sonunda oynanan karşılaşmanda ilginç bir kare ortaya çıkmış. Bir polis memuru Liverpool yedek kulübesinde futbolcularla konuşurken çekilen bu karenin hikayesinin ardından bir eş çıktı. Lucas Leiva'nın 5. dakikada sakatlanıp oyun dışında kalmasının ardından durumuyla ilgili tüm taratarlar endişeliydi ama bir kişi var ki kimse onun yerini tutamaz. Lucas Leiva'nın güzel karısı kocasının durumu hakkında o kadar çok endişelenmiş ki bir polis memurundan kocasının son durumu hakkında bilgil almasını rica etmiş. Polis memuru hiç üşendemeden gerekli bilgilieri alıp tekrar tünelden bayan Ariana Lima Bonfanti'ye ulaşıp kocasının son durumu hakkında bilgi vermiş.
Kaynak: Dirty Tackle


VİDEO: Hakem olmuşsun ama…


Hannover Ile Schalke arasında pazar günü oynanan maçta hakem Dr Felix Brych hafiften karizmayı çizmiş. 37 yaşında olan ve spor hukuku alanında doktora, ayrıca iyi bir avukat olan Brych tam sekiz yıldır hakemlik yapıyor. Euro 2008 elemelerinde, UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Londra Olimpiyat oyunlarınnda düdük çalan hakem işte bu görüntülerde su içmeye çalışırken yaşadıklarıyla karizma adına ne var ne yoksa alıp götürüyor…

Barcelona'lı Afellay Beşiktaş'ı reddetmiş…


Hollanda'nın Metro Gazetesi Barcelona'da forma giyen Ben Afellay'ın Barcelona'dan kiralık olarak ayrılacağını yazmış. Katalan ekibinin yeni patronu Tito Vilanova'nın Afellay'i planlarının bir parçası olarak görmediği ve bu yüzden oyuncunun kiralık olarak başka bir takıma gitmesine izin verdiğini yazmış.

FOTO: Neymar ve oğlu doğumgünü partisinde…


Brezilya'lı yıldız oyuncu erken yaşta baba olanlardan. Geçtiğimiz cuma günü Davi Lucca adını verdiği oğlunun 1 yaşgünü için özel bir parti verdi. 400 kişinin davetli olduğu partide baba-oğul aynı elbiseleri giyerek misafirlerini karşılamışlar…

FOTO: Zlatan Ibrahimovic'in oglu imaj olayında Balotelli'yi geçmiş

 PSG golcü ismi Zlatan Ibrahimovic'in ufak oğlunun  yaz tatilinde Balotelli imajıyla sahillerde dolaştığı fotoğrafları paylaşmıştık. Vincent imaj olayında yeni çalışmalara girmiş ve saçlarının yanı sıra bir de gözlük olayına girmiş. Dünyanın yeni moda ikonu olma konusunda sağlam çalışmalar yapan Vincent'a ufak bir uyarımız var. Böyle sağda solda oyuncak kamplumbağa öperek karizmaya zarar veriyorsun haberin olsun :)

Katar için inanılmaz bir stadyum projesi...

2022 Dünya Kupasına ev sahiplik yapacak olan Katar'a inanılmaz stadyum projeleri geliyormuş. Tabii para çok olunca mimar arkadaşlarda biraz uçmuşlar.Yapı mühendisi Mesiha Georgi bu inanılmaz pahalı ve uçuk projeyi görmeyi hayal eden kişi. Top şeklinde tasarlanan stadyum normal bir topun 1000 kez büyümüş hali olacak. İçinde alışveri merkezinden, otele, konferans salonundan basketbol sahası, arabaları park edecek alandan storelara kadar herşey yer alıyor. İnanılmaz pahalı ve uçuk olan projeyi arkadaş dandirik bir şekilde paintte çizerek olayı biraz ucuzlatmış gibi :)

Cristiano Ronaldo Manchester United'lı gençleri yaktı

Geçtiğimiz günlerde Chevrolet ile 7 seneliğine 210 milyon Sterlin'lik bir anlaşmna yapan Manchester United'da futbolcuların birçoğu araba sahibi olurken, Sir Alex Ferguson'un talimatıyla 23 yaşının altındaki isimler bu şansı kaçırmış oldular. Ferguson'un 23 yaşının altındaki futbolculara araba verilmesini yasaklaması üzerine Phil Jones, Chris Smalling, Rafael da Silva ve Danny Welbeck, Chevrolet sahibi olamadılar. Ferguson'un bu uygulamayı yapmasındaki nedenin 2009 yılında 200 bin Sterlin'lik Ferrari'siyle kaza yapıp arabadah şans eseri seğ çıkan Cristiano Ronaldo'nun kazası olduğu tahmin ediliyor.


Olimpiyat madalyası kazandıklarına pişman ettiler...


İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı kazanan Alman Hokey Milli Takımı'nın madalya kutlaması, Alman Hokey Federasyonu'na pahalıya patlamış. Madalya kutlamaları için kiralanan ve Londra'ya getirilen MS Deutschland adlı 5 yıldızlı gemide 11 Ağustos'ta düzenlenen altın madalya kutlamasında alkol sınırları aşılınca hokey milli takımı oyuncuları gemiyi tanınamaz hale getirmişler. Geminin sahibi Reederei adlı şirket, 350 kişinin katıldığı kutlama sonrası Alman Hokey Federasyonu'nu 500 bin Euro'luk yüklü bir fatura göndermiş. Faturda geminin çalışmadığı ve tamir için limanda tutulduğu her gün için 75 bin euro istenmiş. Almanya'daki Bild gazetesi de bu haberi, "Gelmiş geçmiş en pahalı altın madalya kutlaması" başlığıyla manşetine taşımış.



Rangers hangi eski Beşiktaş'lı oyuncuyu kadrosuna katıyor?


Beşiktaş gibi zor günler geçiren ve kendi bu sezon 4. ligde bulan Glasgow Rangers transferin son günlerinde kadrosunu güçlendirmeye çalışıyor. İskoç ekibinin yeni hedefi Beşiktaş'ın eski Alman oyuncu Michael Fink olmuş. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon Samsunspor'da forma giymiş takımın küme düşmesiyle birlikte serbest kalmıştı. İskoç basınına göre Rangers ekibi Fink'e bir teklif sunduğu ve oyuncunun imza attırmak için Murray Park'a gelmeye yakın olduğunu yazmış. Transferin önümüzdeki 48 saat içinde bitmesi bekleniyor.

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Pique ve Shakira'nın seks kasedindeki detaylar ortaya çıktı…


Geçen sene ortaya atılan bir iddaya göre Barcelona'nın defans oyuncusu Gerard Pique ile Shakira'nın seks videolarının olduğu ve şantaj ile bu görüntüler için ünlü çiftten para kopartılmaya çalışıldığı haberleri çıkmıştı. Çiftten bu görüntüler için 250 bin euro para istenildiği ama bu şantaja boyun eğmeyerek işbirliği yapmayı reddettikleri açıklanmıştı.

Son günlerde bu şantajla ilgili yeni haberler ortaya çıktı. Görüntüleri kaydettikleri iddia edilen 2 çalışanın bu kayıdı çiftin bir yatta yakınlaşması sırasında çektikleri yönünde. Interviu dergisinin haberine göre bilinen bir oyuncunun menajeri ve bir TV yöneticisi Barcelona'da bir restoranın kabininde Shakira ve Pqiue'ye ait olduğu iddia edilen seks görüntülerini seyretmiş.

Bu görüntüleri seyrettiği iddia edilen kişiler videonun düşük kaliteli bir cep telefonu ile çekildiğini söylüyor. Görüntüleri izleyenler 15 dakika olan videoda bikinili olan Shakira'ya benzeyen bir kadının 15-20 metre uzunluğunda bir teknenin kokpitinde Piqeu ile birşeyler içtiğini ve daha sonrada o malum olayların yaşandığını anlatmış. Haberde en ufak ayrıntısına kadar anlatılmış ama biz buraya taşımayalım…

Görüntüyü izleyen TV yöneticisi kayıtdn sahte olabileceğini düşündüğünü söylemiş. iPad'de izledikleri görüntüyü incelemek istediğini ama izin vermedikleri anlatan yönetici bunların bir bir tuzak olduğuna karar vermiş.

Karar ver Luka Modric dünyanın en büyük takımı hangisi?


Real Madrid'in uzun süredir almak için uğraştığı Tottenham'lı Luka Modric için sonunda muradına erdi. Hırvat oyuncu bugün kulüpte yapılan imza töreni ardından resmi siteye duygularını anlatmış. Modric "Ben dünyanın en büyük ve en iyi kulübünde olmaktan dolayı onur duyuyorum. Benim kariyerimde en mutlu günüm" gibi klasik cümleleri peşi sıra söylemiş.

 
 Mundo Deportivo'da bu sözler bize tanıdık diyerek arşivi kurcalamış ve şu yukarıda  2008 yılında çekilmiş fotoğrafı bulmuş. Resim 2008 yılına ait ama bir de 2010 yılında adı tekrar Barcelona ile anılmaya başlayınca söyledikleri var. Hırvat orta saha oyuncusu "Ben burayı seviyorum bu bağlamda dünyanın en büyük kulübünde kim oynamak istemez?" diye sormuş. O zaman biz de ona soralım "Sevgili Modric dünyanın en büyük kulübü hangisi?"

"Alex de Souza ve Aykut Kocaman bu taraftardan özür dilemeli"



Ahmet Selim KUL

Geçmişi 2 yıl öncesine dayanan Aykut Kocaman-Alex de Souza “gerginliği” birkaç gün önce yine patlak vermişti. Teknik Direktör, takımın kaptanını, Fenerbahçelilerin 3 Temmuz'dan sonra farklı anlamlar yükleyerek baktığı Şampiyonlar Ligi Play Off turu ilk maçında yedek bırakmış ve kıyamet yeniden kopmuştu. Fenerbahçeliler her ne kadar “bu duruma isyan etse de”, kendilerine göre Türkiye'nin en büyük kulübünde Türkiye'nin en iyi yabancı oyuncusuyla, kulübün efsane isimlerinden biri olan teknik direktörün arasında böyle bir olay yaşanmasının medyada bu kadar yer bulması ve irdelenmesi oldukça doğal bir durum. Yani demek istediğim şudur ki medya bu olayı her açıdan zaten anlattı. Ben nacizane olayı medyanın hiç bakmadığı “taraftar açısından” yorumlamaya çalışacağım.

Geçmişte yaşananları ve bakış açısını çok bilemem ama son bir yılda Fenerbahçe'nin tarihinde bir sınıflandırmaya gidildiğinde, geçtiğimiz yıl Lefter-Aykut-Alex üçlemesi ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin en simge 3 ismi olarak ön plana çıkan bu futbolun ve Fenerbahçe'nin güzel resimleri gencinden yaşlısına tüm Sarı-Lacivertli taraftarlar tarafından kabul gördü. Fakat ortada yolunda gitmeyen bir şeyler vardı...


Taraftarlık, gerçek taraftarlık, maddiyattan çok uzak ve yoğun bir şekilde duygusallık üzerine kurulmuş bir şeydir bana göre. Taraftarlık denen olguda kimse üzüntüsünden ölmez ama karakterine kadar işler çok sevdiği takımının ona yaşattıkları. Tribünde söylenen tezehüratlardan, pankartlarda yazan sözlere kadar kendini hissettirir bir taraftarın kültürü. Bu çerçeveden baktığımızda tutku ve bağlılık açısından çok iyi bir imajı olan Fenerbahçe taraftarı ne yazıkki bu yaşadıklarını hiç ama hiç haketmiyor. Zaten geçtiğimiz yıl Lefter'i kaybederek büyük bir duygusal çöküntü yaşadı bu taraftar. Bunun ertesinde son 10 yılda 3 kere son dakikada şampiyonluk kaçırmış, 3 Temmuz'u yaşamış bu vefalı gruba iki efsanesinin öyle ya da böyle bu olayı yaşatması başlı başına özür dilenmesi gereken bir durumdur. “Alex mi haklıymış, Aykut Hoca doğru mu yapmış, tweet yanlış mı olmuş, Aykut Hoca konuşmalı mıymış” bunların hiçbirinin önemi yok. Tanıdığım bir çok gerçek taraftarın abisi, babası gibi sevdiği bu adamlar ne yapıp edip sadece bu güzel topluluğu mutlu etmek için anılmalıydı. Yukarıda bahsettiğim 10 yılda yaşadıklarının ardından Fenerbahçe taraftarı sadece mutlu edilmeyi hakediyordu.

Olan oldu... Başkan yine kimine göre doğru, kimine göre yanlış ama kendi tarzıyla olaya müdahalesiyle şimdilik yatışmış gözüküyor. Yönetimler Türkiye'de her zaman taraftardan uzak olmuştur, empatiden yoksun olmuştur. Bu teknik ekip ve futbolculara da yansımıştır. Bu olay çözüldü mü, sonu nasıl bitecek bilinmez. Ama iki taraftar, Aykut Hoca ve Alexle bir odada oturup onları ne kadar çok sevdiklerini anlatsa bu olay bir daha yaşanmamak üzere kapanırdı. Çünkü bu sorun konuşarak değil, sevilerek aşılır. Fenerbahçe taraftarlarından başarıdan çok renklere tutkulu olanları bu iki ismi de fazlasıyla seviyor...

Armstrong Ay'a Independiente bayrağı mı götürdü?


Geçtiğimiz hafta sonunda hayata gözlerini yuman Neil Armstrong’un Ay'a çıkarken yanında Independiente bayrağı götürdüğü iddia ediliyor.

Video: Ulan 'İbiş' bu da kaçar mı?


Alman Bild gazetesi Stuttgart'lı Vedad Ibisevic'in bu kaçındı "Yılın kaçan golü" başlığını atmış. Maçın 87. dakikasında Wolfsburg karşısında kullanıcak olan penaltı atışı için topun başına geçen Ibisevic bir kez kaçırmak yetmez bana diyerek bomboş kaleye topu iteklemek yerine dışarı atmış. Stuttgart'lılar için asıl acı veren durum ise Wolfsburg'un son dakikada bulduğu gol ile maçı 1-0 kaybetmiş olmaları.

26 Ağustos 2012 Pazar

GÜNÜN GOLÜ


ROMA - Catania (OSVALDO SUPERGOAL) ile  asroma-ks
Bu golü seyrederken bir an Van Basten tekrar futbola mı başladı dedik… Roma ile Catania arasında oynanan maçta Osvaldo o kadar şık bir gol atıyor ki bize göre tartışmasız 'Haftanın En Güzel Golü'dür...

Bursaspor Manchester United'lı oyuncunun peşinde…

İngiliz Dail Mali gazetesinin haberine göre Bursaspor Manchester United'lı Federico Macheda'yı kiralamak için teklif sundu. Bursaspor'un İngiliz ekibinden genç oyuncuyu kiralama bedeli olarak 1 milyon sterlin önerdiği yazıldı. Alex Ferguson'un Wayne Rooney'in sakatlığına rağmen 21 yaşındaki genç oyuncusunu kiralamaya sıcak baktığı söyleniyor. Bu arada genç oyuncunun ismi bir ara Beşiktaş ile anılmış ama transfer gerçekleşmemişti.

Video: Ronaldinho'dan eski günlerini hatırlattı…


Brezilya futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Ronaldinho ülkesine döndükten sonra inişli çıkışlı günler geçirdi. En son Flamengo'dan alacakları nedeniyle yolunu ayıran oyuncu Atletico Mineiro'nun yolunu tutmuştu. Dün Cruzeiro deplasmanında Ronaldinho eski günlerinden küçük bir resital sundu. Orta sahadan aldığı topla attığı gol gerçekten oyuncunun ne kadar hızlı ne kadar bileklerine hakim olduğunu bize hatırlattı. Bu arada Ronaldirho'nun gol sonrası Galatasaray'da da forma giyen Jo ile yaptığı sevinçte ilginçmiş…

Video: Holosko'nun maçı 3-2'ye getiren golü...


Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maç gol yağmuru dinmek bilmiyor. 2 yarının başlarında sahneye yine Filip Holosko çıktı ve Hakan Balta'nın hatasını affetmedi: 3-2

Video: Mesut Özil boş kaleye atamıyor..


Real Madrid ilk hafta beraberlik ile başladığı La Liga'da dün akşam Getafe deplasmanına 2-1 yenilerek tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. Mesut Özil ise maç berabere devam ederken çok şık bir şekilde topu ceza sahasına taşıyor ve boş kaleyle karşı karşıya kaldığında topu gol yapmak yerine üst direğe atmayı tercih ediyor. Herhalde Mesut en basit gol kaçırılanların hazırlandığı görüntülerde kendisinin de yer alması için bu vuruşu yapmış olmalı :)

Video: Umut Bulut'un beraberlik golü


Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maç derbinin hakkını vermeye devam ediyor. Holosko ilk yarının sonlarına doğru attığı gole yanıt gecikmeden Umut Bulut'tan geliyor: 2-2

Video: Holosko'nun derbide attığı gol


Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçta Holosko ilk yarının sonlarına doğru bulduğu gol ile takımını 2-1 öne geçiriyor

Video: Elmander'in beraberliği getiren golü…


Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçta Melo'nun attığı şık gol ile maçı 1-1 devam ediyor…

GIF: Luis Suarez'den muhteşem bir gol



Bugün oynanan Liverpool ile Manchester City maçı çok zevkli bir mücadelede sahne oldu. Maçın en güzel anısı ise Luis Suarez'in şu frikik golü olmuş. Maçın 1-1 devam ettiği sırada sahneye gelen bu golle 2-1 öne geçen Liverpool 80. dakikada  Tevez'in golüne engel olamayınca maç 2-2 sona erdi.

Ronaldo'nun mekanını kapatmışlar


Real Madrid'li oyuncu Cristiano Ronaldo'nun geçtiğimiz ay Portekiz'in güneyinde Atlantik kıyısında açtığı mekan 'Yedi' gelen şikayetler üzerine lisansı iptal edilmiş. Yedi adlı mekanın görünüşte sahibi olarak kardeşinin olduğu ama asıl sahibinin Ronaldo olduğu söyleniyor. 20 gün önce açılan mekanın lisansının iptal olmasında diğer mekanların haksız bir rekabet altında oldukları nedeniyle yapıldığı belirtiliyor. Rakip mekan sahipleri yeşil alanın içinde yapıldığını ve lisansın verilmesinin zaten doğru olmadığını açıklamışlar…

Galatasaray'ın 12 milyon euro'luk teklifini hangi kulüp geri çevirdi..


Galatasaray kulubü Uruguaylı yıldız oyuncu Abel Hernandez için Palermo'yo çok sağlam bir teklif sunduğu ama bu önerin İtalyan ekibi tarafından geri çevrildiği ortaya çıktı. İtalyan basınına göre Galatasaray Abel Hernandez için tam 12 milyon euro teklif etti ama Palermo kulübü başkanı Maurizio Zamparini bu teklifi geri çevirdi.

Ronaldo Irina Shayk'ı aldatmış…


Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo bugünlerde yine magazin basınının gündeminde. Haberin kaynağı Portekiz basını… Correio' da Manha'nın haberine göre yıldız oyuncu Portekizli model ve aktris Rita Pereira ile diskoda birlikte eğlenmiş. Gazete Rita Pereira 30 yaş günü için yapılan partide yakınlaşan çiftin flört ettikleri yazmış. Bakalım bu duruma Rus model Irina Shayk nasıl yaklaşacak…

VİDEO: Kızgın NASCAR sürücüsü kaskını rakibinin aracına fırlatıyor…


NASCAR sürücüsü Tony Stewart rakibinin kendisini beceriksizce yarış dışı bırakmasına epey kızmış. Stewart, Bristol'de yapılan Irwin Tools Gece Yarışlarında Matt Kenseth kendisini yarış dışı bırakmasına tepki olarak pitten çıkan araca birden elindeki kask atarak tepki göstermiş. Yarış sonunda Matt'in ideal bir geçiş imkanı yokken bunu yapmasını sabırlı biri olmamasına bağlamış.

Video: Rüya Takımın olimpiyatlardaki eğlenceli anları…


2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nda beklendiği gibi altın madalya alarak geri dönen Rüya takım eğlenceli görüntüleri bir video olarak hazırlanıp paylaşılmış. ABD Erkek Basketbol takımında özellikle LeBron James epey bir şov yapmış..

FOTO: Liverpool'da yıldızlar gibi karşılanan Nuri Şahin


Real Madrid'de ilk senesinde beklediğini bulamayan Nuri Şahin yeni rotası artık Liverpool. İngiliz ekibine 1 yıllığına kiralanan milli oyuncumuz kulüpde büyük bir heyecan yaratmış. Liverpool'da forma giyecek ilk Türk futbolcu olan Nuri Şahin'in her anı fotoğraflanıp resmi siteden verilmiş.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...