Reklam

Twitter

 

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Armstrong Ay'a Independiente bayrağı mı götürdü?


Geçtiğimiz hafta sonunda hayata gözlerini yuman Neil Armstrong’un Ay'a çıkarken yanında Independiente bayrağı götürdüğü iddia ediliyor.

Belki bir efsana belki de gerçek ama bu hikaye son zamanlarda Independiente taraftarlarınca sıklıkla ve gururla anlatılıyor. Hikayenin gelişimi ise şöyle:

Ay’a seyahatten önce, Apollo 11’in üyelerinden Edwin ‘Buzz’ Aldrin ve Michael Collins ile NASA’nın küresel turunun bir parçası olarak Buenos Aires’i ziyaret eden Neil Armstrong, o dönemde Independiente’nin halka ilişkiler sorumlusu Hector Rodriguez ile tanışır.

Armstrong, Aldrin ve Collins ile görüşen Arjantinli yetkili “Eğer onlar yüzyılın kahramanları olacaklarsa, onları gitmeden onursal Independiente ortakları yapmak iyi bir fikir olur” der ve üç ismi kulüp üyesi yapılır.

Kulübe üye olan Aldrin 80,399, Armstrong 80,400 ve Collins 80,401 üye numarasıyla Independiente bünyesine katılır ve üyelik kartları Rodriguez tarafından astronotların çocukları için giysi ve kulüp flamasıyla beraber Birleşik Devletler’e yollanır. Armstrong bu olaydan sonra Independiente’ye Mayıs 1969’da yazdığı bir mektupla tebrik edip daha sonrasında Ay’a götüreceği Independiente flamasının astronotlara şans getirdiğini söyleyecektir.

 Arifcan YAZGAÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...