Reklam

Twitter

 

31 Ekim 2012 Çarşamba

VİDEO: Brezilya'lı hakemler devrimi gerçekleştirmiş...


Futbolun hep gündeminde hakemlerin karar verirken televizyon yayınlarından yardım alma mevzusu konuşulur. Futbolun güzelliğinin hatalar oyunu olmasını olduğunu düşünen güçlü bir lobi bu karara karşı çıkıyor.

Brezilya'da Internacional ile Palmeiras arasında oynanan karşılaşmada hakemler futbolda uzun süredir konuşulan devrimi gerçekleştirmiş. Palmeiras'lı Hernan Barcos korner atışından gelen topa el yardımıyla gol yapmış. Bu pozisyonu kaçıran hakem golü verince Internacional'li oyuncular hakem Francisco Carlos Nascimento etrafını çevirip durumu protesto edince yardımcı hakemleriyle konuşup durum hakkında yardım istemiş. Nascimento Gol kararının üzerinden yaklaşık 5 dakika geçtikten sonra kararı iptal edip oyunu serbest atışla başlatmış.

Maçın hakemleri bu kararı verirken televizyon görüntülerinden yardım aldığı ortaya çıkınca Palmeiras spor mahkemesine başvurarak maçın tekrarını istemiş. Bir TV muhabirinin maçın delegesi ve dördüncü hakeminin tekrar görüntülerini izleyen medyaya el olup olmadığını sorduğunu açıklamış. Palmeiras'da böyle bir uygulamanın kurallara aykırı olduğunu söyleyerek itirazını yapmış. Mahkemenin konuyla ilgili kararını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...