Reklam

Twitter

 

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Rapid Wien'den cezasından kurtulmak için utanmadan Beşiktaş'ı örnek göstermiş


UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde karşı karşıya gelan PAOK-Rapid Wien maçında taraftarların çıkardığı inanılmaz olayların ardından buradan şu soruyu sormuştuk: Bu iki takım fair-play kurallarınıza uyup Avrupa Ligi'nde oynayabilecek ama Beşiktaş mlai play-offlarınıza oymadığı için oynamayacak mı? demiştik.

UEFA bu iki takımın taraftarlarının karıştığı olaylarlar nedeniyle her iki kulübe 1 yıl boyunca Avrupa kupalarından men ve 75 bin euro para cezası verdi ancak vicdanlı UEFA her iki kulübün cezasını 3 yıl boyunca askıya aldı. Bir daha taraftarları böyle bir olaya bulaşırsa cezalar askıdan inecek. Beşiktaş'ın cezasında vicdanı rahatsız olan kurul yetkilisinin benzeri bu komitede yer almamış.

Neyse olayın komik olan taraftarları burası değil… Rapid Wien bu cezayı çok ağır bulmuş ve demişki "Bundan 2 yıl önce biz Beşiktaş ile Happel Stadyumu'nda maç yaptığımızda siyah-beyazlı ekibin taraftarları meşale yaktılar ve sahaya attılar. UEFA olaraz siz onlara 50 bin euro para cezası verdiniz ve hiçbir saha kapatma ya da men cezası vermediniz…"

Rapid Wien takımının kendi taraftarlarının sahaya girmesini, insanların üzerine meşale atmasını ortalığı yakıp yıkmasını hiç utanmadan savunmuşlar buna da örnek olarak Beşiktaş taraftarının golden sonra sevinmek için yaktıkları meşaleleri göstermişler. Ne diyelim insan yüzsüz olunca böyle oluyurmuş demek ki.

İbrahim Savaş SARIDAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...