Reklam

Twitter

 

26 Ağustos 2012 Pazar

"Quaresma az ya da çok kesinlikle her takıma faydası olur"


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ'a siyah-beyazlı ekipte yaşanan son gelişmeler hakkında kısa bir söyleşi yaptık… Ricardo Quresma, Manuel Fernandes, Almeida ve bugün oynanacak olan Galatasaray derbisi üzerine merak edilenleri sorduk…

Beşiktaş'ta taraftarların en çok konuştuğu konu Ricardo Quaresma'nın siyah -beyazlı ekipteki geleciği. Bu olayda her iki cepheden gelen açıklamaları nasıl değerlendiriyorsun?

Şu bir gerçek Beşiktaş yönetimin başından beri Quaresma taktiğinde yanlış bir yol izliyor. Evet yönetim haklı çünkü yıllık ücreti çok yüksek ve bunu ödemede zorlandıkları da bir gerçek. Madem en baştan beri bir yanlış yapıldı bari bundan sonraki açıklamalarda daha dikkatli olunmalı.

Geçen sezon Carvalhal'de Manuel Fernandes'i kadrodan kesmişti. Portekiz'li futbolcu Q7 gibi bu kadar açıklama yapmamıştı. Quaresma bu konuda yanlış bir yol mu izliyor?

Quaresma yanlış bir yol izlemiyor. Kontrat ne diyorsa onu uyguluyor bu bir gerçek. Fernandes'in durumu çok farklıydı. Fernandes o dönem Guti ile birlikte özel yaşamlarındaki düzensizlik nedeniyle kadro dışı kalmışlardı. Yani ortada idmanlarını bile aksatan bir suç vardı. Quaresma'da ise durum çok daha farklı.

Bu saatten sonra Q7 takıma dönse faydası olur mu? Ya da bu hareket futbolcuları kötü etkiler mi?

Quaresma az ya da çok kesinlikle her takıma faydası olabilecek bir oyuncu. Geri gelirse kendini göstermek için eskisinden daha iyi oynayabilir. Onun takıma geri dönmesi bazı oyuncuları sevindirmeyebilir ama profesyonellik gereği herkes kendi işine bakarsa bu durum olumsuz bir tablo sergilemez.

Almeida ve Fernandes'in mutsuz oldukları için ayrılma isteklerine yönetimin yaklaşımı nasıl?

Yönetim ısrarla durmak istemeyen bir oyuncuyla yola devam etmemeli. Tabi ki ikna edilmeli ama dozajını iyi ayarlamak lazım. Mutsuz bir futbolcudan hiç bir verim alamazsınız.

Bu son dakikada gelen ayrılma taleplerinin ana nedeni nedir?
Almeida'nın ailesi Türkiye'de yaşamak istemiyor. Bu nedenle geldiği günden beri Beşiktaş'tan ayrılmak istiyor. Fernandes ise hem gece hayatında hem de gündüz hayatında insanlar tarafından taciz edilmekten bıkmış durumda.

Beşiktaş iki futbolcunun yerini kalan transfer döneminde doldurabilir mi?
Yeri doldurulmayacak futbolcular Maradona, Pele, Van Basten, Messi, Ronaldo gibi oyunculardır. Bu sınıfın dışındaki bütün futbolcuların yeri doldurulur.

Son soru derbiden nasıl bir sonuç ve futbol bekliyorsun ?
Artık Türkiye'de hiç bir derbi zevk vermiyor. Yöneticilerin sürekli birbirleriyle kavga ettiği, taraftarın taşkınlıkları, misafir takımın seyircisizliği, sahadaki oyuncuların centilmenlik dışı davranışları maalesef derbileri bitirmiştir. Bu derbinin benim için diğer maçlardan bir ayrıcalığı yoktur. Havada beraberlik kokusu var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...