Reklam

Twitter

 

8 Haziran 2011 Çarşamba

Asıl sponsor taraftar


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ'a Beşiktaş taraftarın tepkisinin çığ gibi büyüdüğü amatör branşların kapatılma tehlikesiyle ilgili görüşlerini sorduk.


Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören geçtiğimiz günlerde çıktığı BJK TV ekranlarında, sponsor bulunmaması durumunda amatör branşların kapatılma tehlikesiyle yüzleşeceğini dile getirdi.
Türkiye’de şu bir gerçek, kulüplerin bünyesinde yer alan amatör branşlar sponsor gelirleri olmadan ayakta duramıyor. Fenerbahçe Acıbadem ve Ülker sponsorluğuyla basketbol ve voleybolda başarılara imza attılar. Yıldırım Demirören, her zaman sponsorlara başının üstünde yeri olduğunu söyledi. Sponsorların özellikle amatör sporlar için ne kadar önemli olduğunu sanırım en iyi bu kelimeler anlatır.
Aslında sponsorlar amatör branşlar için çok önemli gözükse de sponsorlardan önce en önemli güç taraftar kitlesidir. Hiçbir sponsor taraftar kitlesi olmayan branşlara yatırım yapmaz. Türkiye’de üç büyük kulüpler başta olmak üzere futbola endeksli bir taraftar kitlesi var. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi kulüpler futboldaki taraftar kitlesini amatör branşlarda da görmek ister. Hınca hınç dolu salonlarda oynanan bir hentbol, voleybol, basketbol maçlarına sponsor bulunmaması imkansız bir şey. Bana göre amatör branşların asıl sponsoru taraftardır. Beşiktaş yönetimi sponsordan önce müthiş taraftar kitlesini amatör branşlara çekmenin hesapları içerisinde.
Bunun yanı sıra Beşiktaş yönetiminin sponsor görüşmeleri de devam ediyor. Yeni sezon öncesinde amatör branşlara ana geliri sağlayabilecek görüşmelerin sonucunda neler çıkacak henüz netlik kazanmış değil.
Kulüpler için bir başka sıkıntı ise korsan ürünler…
Bu konuda en çok sıkıntıyı çeken kulüp Beşiktaş. Siyah – beyazlı yönetim çok büyük bir gelir kaybına uğradıkları bu alanda yeni sezon öncesinde sert tedbirler almayı planlıyor. Bunlardan biri ise yeni sezonda maçlara korsan ürünle gelen taraftarları içeriye almamak.
Serdar Sarıdağ
http://twitter.com/serdarsaridag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...