Reklam

Twitter

 

23 Temmuz 2010 Cuma

Mallorca bize ders olsun...

Mali problemleri nedeniyle UEFA tarafından Avrupa UEFA Ligi’nden çıkartılan Real Mallorca yaşadığı şoku yavaş yavaş üstünden atmaya başladı. İlk olarak resmi sitesinde UEFA’yı kınayan bir açıklama yapan İspanyol kulübün hukuk bölümü temyiz için şimdiden çalışmalara başladı. Mallorca’nın yeni teknik direktörü Michael Laudrup konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Hala UEFA’nın neden böyle bir karar verdiğini
anlamış değilim. Ben kararın değişeceği yönünde çok umutluyum. Bu konudaki iyimserliğimi kaybetmiyorum” ifadelerini kullandı.
Bize de ders olsun
İspanya Ligi’nde yaşanan bu sıkıntının yakında tüm Avrupa ile birlikte Türkiye Ligi’ne de yansıyacağı öğrenildi. UEFA ekonomik kriterlerini her sene bir ileri tarihe ertelenirken, Mallorca’yı, Avrupa Ligi’nden adatarak borç batağındaki bütün kulüplere adeta aba altından sopa gösterdi. Avrupa liglerinde çoğu kulüpler borç batağı içerisinde yüzerken bu kulüplerin bir çoğunun gelirleri ise giderlerin üzerinde olduğu görülüyor. Türkiye’de birkaç kulüp hariç hemen hemen bütün kulüplerin ise kriterlerden ise tamamen uzak. Başta, Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere Türkiye’de bir çok kulüp ileride Mallorca ile aynı akıbete uğrayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...