Reklam

Twitter

 

22 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupası tarihinde bugün...

Dünya Kupası'nda grup maçlarında son tura girerken bugünden itibaren Kupa tarihinde bugün diye bir köşe açıp geçmişi hatırlatalım...




22 Haziran 1974
Almanları sadece Almanlar yener!
Savaş sonrası  Doğu ve Batı Almanya olarak bölünen ülke 1974 yılındaki Dünya Kupasında aynı grupta yer aldılar ve iki Alman takımı ilk turda aynı grupta eşleştiler... 22 Haziran 1974 günü siyasallık ve duygusallık dolu karşılaşma Hamburg'da oynandı ve Doğu Almanya, Batı Almanya'yı Jürgen Sparwasser'ın tek golüyle 1-0 yendi. İki Alman takımı da ikinci tura çıkabildi; Doğu Almanya burada elenirken, Batı Almanya en sonunda turnuvayı kazanacaktı. Bundan dolayı, bir şekilde, Doğu Almanlar kendilerini gerçek Dünya Şampiyonu olarak sayıyorlardı. Batı Almanlar şaşkındı, onları yalnızca Almanların yenebilmesi iyi bir şey olsa gerek.




"O el, Tanrı'nın eliydi" 

Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye elle attığı gol için yaptığı; "O el, Tanrı'nın eliydi" yorumu çok tartışılmıştır. Her Dünya Kupası sırasında mutlaka bu pozisyon hatırlatılmadan başlanmaz. :) Diego Armando Maradona'nın aynı maç da kendi yarı sahasından kale önüne kadar, kaleci dahil tam 8 oyuncuyu çalımlayarak attığı gol 2002 yılında dünya çapında yapılan oylamayla seçilen, "FIFA Dünya Kupalarında 20. yy'da atılan en iyi gol" seçilmişti.

 Kaynak: www.itv.com, wikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...