Reklam

Twitter

 

15 Eylül 2011 Perşembe

'Beşiktaş'ı hocanın taktiği değil taraftarın coşkusu kazandırır'


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ  Kartal'ın Maccabi Tel Aviv maçı öncesi son durumu hakkında sorularımızı yanıtladı...



Beşiktaş bu akşam kötü futboluna son verebilecek mi nasıl bir maç olur?
Beşiktaş’ın önündeki maçların hiç biri kolay olmayacak. Ta ki takım olana kadar. Kişisel yeteneklerine çok güvenen Portekizliler’in aksine Carlos Carvalhal bu gece tribünlere güveniyor. Beşiktaş yenerse bunda tribünlerin çok büyük katkısı olacak. Zaten Portekizli hocanın maçtan önceki basın toplantısında taraftarları övmesinin nedeni budur. Takımın ateşleyici gücü hocanın taktiği değil taraftarın coşkusu olacak. Burada hocayı küçümsemiyorum. Çünkü futbolcular oynamadıktan sonra dünyanın en iyi hocası olsan da fark etmez. İş futbolcuda biter.

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında yenilirse gruptaki dengeler nasıl olur?
Bana göre bu grupta hangi takımın çıkıp hangi takımın çıkamayacağı ilk maçta belli olmaz. Şansları eşit dört takım var. Kağıt üzerinde bakarsak kadro itibariyle Beşiktaş diğer takımlara her anlamda fark atıyor. Ama bu kağıt üzerinde kalmamalı. Beşiktaş ilk maçta yenilirse telafisi mümkün beş maç daha var. Bence bu grup son maçlardan sonra şeklini alacaktır.


Guti ve Ernst sakatlığı bugünkü maç öncesinde çok önemli sorunlar yaratabilir mi?
Guti’nin yerini dolduracak futbolcu bulabilirsiniz ama Fabian Ernst için aynı şeyi söylersek Alman oyuncuya haksızlık etmiş oluruz. Hücum ve savunmayı aynı anda oynayabilen ender futbolculardan biri. Onun eksikliği Eskişehir’de bariz bir şekilde hissedilmişti. Umarız bu akşam Ernst’i aramak zorunda kalmayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...