Reklam

Twitter

 

3 Ocak 2013 Perşembe

VİDEO: Boateng ve Milan'lı oyuncular hazırlık maçında sahayı terk ediyor…


Milan takımı bugün hazırlık maçı için İtalya'nın Dördüncü Ligi ekiplerinden Pro Patria'nın konuğu olmuş. Ev sahibi ekibin bazı taraftarları ise misafirlerine hiç de iy davranmamış. Özellikle taraftarlar Milan'ın siyahi oyuncusu Kevin-Prince Boateng'e ırkçı hareketlerde bulunması oyuncuyu çıldırtmış. Stadyumda anonslar yapılmasına rağmen bitmek bilmeyen ırkçı hareketlere sonunda Boateng'i çıldırmış ve maçın 26. dakikasında taraftarlara tepki göstererek sahayı terk etmiş. Pro Patria'lı oyuncular ilk başta Boateng'i sakinleştirmeye çalışmışlar ama onlarda oyuncuyu yalnız bırakmayarak Milan'lı meslektaşlarıyla birlikte sahayı terk etmişler.

Maçın ardından Milan'ın teknik direktörü Massimiliano Allegri "Biz bu olup bitenden dolayı hayal kırıklığı ve üzüntü duyuyoruz. Milan'ın tüm oyuncuları oynarken saygıyı hak ediyor. Biz bu medeniyetsiz hareketleri durdurmalıyız. Biz bugün buraya güzel bir maç izlemeye gelen taraftarlar için üzgünüz. Biz buraya tekrar dönmek için söz veriyoruz ve Pro Patria ile oyuncularından özür diliyoruz ama yapacak başka birşeyim yoktu. Umarım bu olay önemli bir sinyal olarak görülür" diye açıklamada bulunmuş.

Pro Patria başkanı ise olayların yapanların azınlık olduğunu ve diğer taraftarların onların bulunduğu alanı terk ederek tepki gösterdiğini açıklamış. Görüntülerde de zaten sahayı terk eden takımları alkışlayan taraftarların görüntüsüde yer alıyor.

Git gide yükselen bu ırkçılık olaylarına özellikle UEFA ve FIFA'nın yeteri kadar yaptırım uygulamaması olayların daha da artmasına neden olduğunu düşününüyoruz. Her olay da buna vurgu yapıp durduk. Sonunda çözüm yine saha içinden çıktı. Bu kafalara verilebilecek en güzel tepkiyi sahada yer alan tüm futbolcular çok güzel bir şekilde vermiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...