Reklam

Twitter

 

26 Eylül 2012 Çarşamba

Dünyanın tuhaf ama güzel stadyumları…

Futbol dünyasında  çoğu kulüp artık yeni stadyumlar yapmak için çalışmalar yapıyor. Yeni stadyumlar için inanılmaz bütçeler ayrılıp sadece maç günleri değil diğer günlerde de aktif olarak kullanılacak projeler seçiliyor. Blogda da bu projeleri sizlerle paylaşıyoruz ama bu sefer ters birşey yapıp dünyanın en tuhaf stadyumlarını paylaşalım istedik.
Eidi Stadyumu
Denizlerle çevrili olan bu stadyumu Faroe Adaları takımlarından EB/Streymur ait. En çok merak edilen soruya cevap verelim topun denize kaçması durumu için denizde bir tekne hazır bulunduruluyor.
 


Eco Stadyumu 
İsminde anlaşılacağı gibi Brezilya'da yer alan bu stadyum tamamen çevreci. 2007 yılında inşa edilen bu stadyumda hiç beton kullanılmamış. 6000 kişilik geri dönüşümlü ahşaplar kullanılmış. Yedek kulübesini bamboo olan çevreci stadyumun elektirik ihtiyacı ise güneş panelleri sayesine karşılanıyor.


Gospic Dolac Stadyumu
Hırvatistan'daki bu doğa harikası stadyum 6000 kişilik bir kapasiteye sahip. 1989 yılında inşaa edilen stadyum NK Imotski takımının maçlarına ev sahiplik yapıyor.


Cocodrilos Park Stadyumu
En ilginç stadyumlardan biri de Venezuela'da yer alıyor. Dağlara sırtını dayayan bu stadyum gerçekten muhteşem bir manzaraya sahip.  3500 kişilik stadyum çoğunlukla futbol olmak üzere pek çok spor branşlarınada ev sahipliği yapıyor.

 
Braga Stadyumu
Portekiz'de yer alan bu stadyum takımlarımızın Braga ile yaptığı maçlar nedeniyle bize pek yabancı değil. Eski maden alanlarının üzerine kurulu olan bu stadyum dünyanın en pahalı garip stadyumu olma özelliğine sahip. Saha zemininde yer alan kayalardan temizlenmesi için tam 100 milyon dolar para harcamış.


Marina Bay Stadyumu
Singapur'da yer alan bu stadyum en büyük özelliği yüzer olması. 9000 ile 30000 arasında kişiye ev sahipliği yapan bu stadyum gerçekten muhteşem bir parça. Çelikten yapılmış olan bu stadyum toplam 1070 bin tona kadar ağırlık taşıyabiliyor. Bu stadyum aynı zamanda dünyanın en büyük yüzen sahnesi olma özelliğine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...