Reklam

Twitter

 

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Bak Platini bunlar sana kapak olsun…


Euro 2012 başlamadan önce ırkçılığın diğer zamanlara göre daha da artış göstereceği biliniyordu. Hatta Balotelli kendisine yapılması durumunda sert tepkiler göstereceğini söylemişti. Gel görki futbolun içinden gelen ve UEFA'nın başında olan Platini bu açıklamanın ardından "Size ne oluyor biz cezasını veririz"e gelen konuşmalar yaptı. Turnuvada bir çok ırkçı eylemler oldu ve Platini efendi 5000-10000 euro gibi komik cezalar verdi.

Aynı sorunlar 2012 Londra Yaz Olimpiyatlarında yaşanıyor ama daha olay basına yansımadan oyuncular ya evinde kaldı ya da hemen ilk uçağa konulup yolcu edildi. İlk olarak Yunanlı üç adım atlamacı Voula Papachhiristou Afrikalılar hakkında espiri yaptığını sanan bir tweet attı ve anında takımdan çıkartılarak Londra'ya götürülmedi.

Son olay ise İsviçreli 23 yaşındaki futbolcu Michel Morganella Güney Kore'yı yenildikleri maçın ardından "onları yakmak" gerek mesajı evine biletinin erken kesilmesine neden oldu. Michel Morganella her ne kadar attığı tweet'e hemen silsede alrıca İngilizce olarak özür dilesede olay bir kere kayıt altına alındı. İsviçreli ekip şefi hemen arkadaşın biletini alıp evine göndermiş. İsviçre ekibi başkanı Gian Gilli yaptığı açıklamada "Onun yaptığı hakaret Güney Kore futbol takımı ve Güney Kore halkının onurunu ihlal etmiştir" diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...