Reklam

Twitter

 

26 Haziran 2012 Salı

Balotelli'ye gazetelerden gelen ırkçı saldırı



İtalyan golcü Mario Balotelli son günlerde hep ırkçılıkla ilgili haberlerin baş kahramanı oldu. Turnuva boyunca ya maymun taklidi yapıldı ya da muz atıldı. Sponsorları korumak için donuna reklam alan Nicklas Bendtner verdiği cezanın yanından bile geçmeyen cezalar veren UEFA'ya tepki git gide artıyor. Balotelli'ye son gelen ırkçı eylemler ise şaşırtıcı şekilde basın tarafından oldu. İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport İngiltere'yi penaltılarla elemesinin ardından Balotelli'yi ünlü Big Ben saati üzerinde King Kong gibi karikatürüze ederek yayınladı.

Belki amaçda ırkçılık yok ama ten rengi nedeniyle maymun taklidi yapılan yetmezmiş gibi önüne muz atılan bir ülkenin oyuncusu için yapılacak en son iş böyle bir karikatürü yayımlamak olmalı.


İngiliz gazetesi The Independent ise yukarıda gördüğünüz bu çizimi sayfalarında kullanmış. Homofobi ve ırkçılıkla inanılmaz mücadele eden bir federasyona sahip olan ülkenin en ciddi gazetelerinden biri bunu yapması gerçekten üzücü.  Bu hareketleri çok abartığımızı düşünmeyin çünkü bu ufak detaylar insanın beyninde algılamaları değiştirecek önemli şeylerdir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...