Reklam

Twitter

 

28 Nisan 2012 Cumartesi

Schalke taraftarıyla Beşiktaş taraftarı arasındaki fark!


Schalke kulübü bu sezon kendi evinde taraftarlarının önünde oynayacağı son maç öncesi takımdan ayrılacak olan Raul için özel bir organizasyon yapmış. İspanyol oyuncu için özel hazırlanmış "Raul, teşekkür ederiz!' yazan tişörtleri günün anısı için satışa çıkarmış. Sadece bir kaç saat içinde satışa çıkarılan 7000 bin tişört tükenmiş. 15 Euro'dan satışa çıkan tişörtler sayesinde 105.000 bin Euro gelir elde edilmiş.

Gelelim başlığı niye böyle verdiğimize... Beşiktaş kulübü geçtiğimiz günlerde depolarda olan ürünlerine yüzde 90'a varan indirimle satılması için bir siteye vermiş. Beşiktaş'ın, indirimi twitter üzerinden taraftarlarıyla paylaştığı mesaja gelen cevapları paylaşalım:

@Besiktas ürünler orjinal gibi görünmüyor ama.
@Besiktas site güvenilirmi ??
@Besiktas çoğu kalmamış neden bu kadar az acaba? :((
@Besiktas %90 indirim nasıl olabilirki? kulübe faydası ne bunun?

Beşiktaş taraftarının eski Başkan Yıldırım Demirören'e bir tepkisi vardı ve bundan dolayı o gidene kadar hiç birşey almam diyen epey büyük bir kitle oluşmuştu. Şimdi yeni gelen yönetim iyi niyetli olarak bu yığınla birikmiş sorunları çözmek için adımlar adıyor. Bu sorunların en büyüğü ise kulübün düştüğü maddi kriz. Bulduğu çözümlerden biride depoda anlamsızca duran ürünlerin elden çıkarılması. Düşünün 19.90 TL'ye bir takım eşorfman satışa çıkmış ve taraftar bunun orjinal olup olmadığını sorguluyor. Pazarda bile bu kadar ucuza bulamayacağın bir ürün sahte olsa ne olur. Kulüp maddi olarak dibe vurmuş ve sen 20 TL olan bir ürünü alırken bile kulübünü sorguluyorsun.

Başka bir örnek verelim...

Almanya'da 2. lig ekiplerinden Dynamo Dresden taraftarları Borussia Dortmund ile oynanan kupa maçında sebep oldukları olay nedeniyle seyircisiz  maç oynama cezası alıyor. Taraftar 32.066 kapasiteli Stadion Gluckgas için kulüp tarafından çıkarılan hayalet biletlerin hepsini satın alıyor. Çünkü 'Kulüp bizim yüzümüzden ekonomik olarak zarara uğradı' diyerek böyle bir refleks gösteriyor.

Beşiktaş taraftarı Galatasaray maçından dolayı 2 maç seyircisiz oynama cezası alınca hemen şunu soruyor: "Biz 3 maçlık kombine almıştık şimdi ne olacak?"
Beşiktaş taraftarı bu olayda gösterdiği tek refleks sahaya atladığı için para cezası alan taraftarlar için kampanya başlatmaları. Verilecek para cezalarını ödemeleri için bir hesap numarası paylaştılar ve taraftara yardım kampanyasına katılmaları için çağrı yaptılar.

Futbolcuları geçelim kaç aydır doğru düzgün maaş alamayan Beşiktaş kulübünün gerçek emekçilerini düşünün. Siz bu durumda olsanız çalıştığınız kuruma nasıl hizmet edersiniz... O sahaya atlayıp Beşiktaş'ın tribün gelirlerinden olmasını sağlayan insanlar için bu paralar önemsiz değildir  ama 'sahaya girme' diye ayaklarına kapanıp yalvaran emekçi insan bunu bilir....

Belki Beşiktaş taraftarı bu karşılaştırmalarımı doğru bulmayabilir. Farklı nedenler sunabilir ama ortada olan bir gerçek var o da Beşiktaş'ın ekonomik olarak artık dibe vurduğudur. Bu durumda satılan bir çöp bile olsa Beşiktaş'ın amblemi olan herşey taraftar için kıymetli olmalıdır. Beşiktaş taraftarı için artık gecikmiş olsada sorgusuz sualsiz takımının her türlü desteği verme zamanıdır.




Savaş SARIDAĞ
https://twitter.com/savassaridag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...