Reklam

Twitter

 

26 Nisan 2012 Perşembe

Sahte dudak dudağa öpüşme Meksika'yı karıştırdı

Meksika'da Club America'lı oyuncuların Puebla maçında yaptıkları gol sevinçleri başlarını yaktı.  America'lı oyuncu Christian Benitez gol sevincinde takım arkadaşı Matias Vuoso'nun ağzına eline koyarak sahte bir duduk öpüşme şeklinde kutlayınca tepkileri üzerine çekti. Meksika Futbol Federasyonu gol sonrası yaşanan sahte öpüşme için herhangi bir işlem yapılmayacağını açıkladı.

Federasyon böyle bir açıklama yapsada disiplin komisyonu başkanı Alfonso Sabater olayla ilgili  "Taraftarlar ve çocuklar için bu görüntü iyi bir örnek olamaz. Bu tür sevinçler kabul edilemez" diye açıklamada bulunmuş ve America takımı yetkililerine bir mektup göndereceğini söylemiş.

Club America başkanı Ricardo Pelaez ise ülke basınına yaptığı açıklamada "Ben bu yaşananları kötü bir şey olarak görmüyorum. Onlar büyük arkadaşlar ve sadece maç içinde böyle bir şaka yaptılar. Spontane gelişen bir olay daha önce hazırlanmış bir olay değil" diye konuştu.

Tabii bu hareketin esçinselliği özendirdiği ve çoçuklara kötü örnek olduğunu yönünde tepkiler gelince ülkede Eşcinsel ve Lezbiyen hakları savunucusu olan Andrés Duque'den de görüş alınmış. Duque "Onların şakalaştığını düşünüyorum ve etrafta yaşananlar gerçekten komik. Bu öpüşme gerçek bile olsa Meksika'nın başa çıkması gereken daha kötü sorunları var" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...