Reklam

Twitter

 

23 Nisan 2012 Pazartesi

Köleliğin devam ettiği kulüp: Vasco da Gama


Brezilya'nın Vasco da Gama takımı bugünlerde kölelik suçlamasıyla karşı karşıya. Haberi afootballreport.com sitesinde okuyunca sizlerle paylaşmak istedik. Vasco da Gama'nın kölelikle suçlanmasına neden olan olay geçen yaşanan bir kamp sırasında yaşanmış. 14 yaşındaki genç futbolcu Wendel Venancio da Silva kamp sırasında yaşamını kaybetmiş. Brezilya kulübü bu olayı her ne kadar saklamaya çalışsada basına yahsımış. İşte bu andan itibaren Vasco da Gama'nın alt yapısındaki yetişen gençlerin koşullarının kölelik sistemi gibi olduğu ortaya çıkmış.

Brezilya'da savcılar bu olayı araştırtıkça Gençlerin kötü şartlarda barındığı ve beslendiği ayrıca inanılmaz yorucu bir programa maruz kaldıkları tespit edilmiş. Gençlerin tıbbi olarak yetersiz tesislerde barındığı ve güvenli olmayan araçlarla taşındığı ortaya çıktı. Bu durumu tespit edildikten sonra hemen Vasco da Gama kulübün tesislerinin soruşturma boyunca faaliyetleri askıya alınmasına karar verilmiş.

Adli kurumlar soruşturmayı sadece Vasco da Gama ile sınırlı tutmayarak hemen Botafogo, Fluminense ve Flamengo gibi birçok takımı inceleme altına almışlar. Brezilyalı yetkililer bırakın bizim alt yapıları Bank Asya ya da 2 Lig takımlarını durumlarını görseler neler hissederlerdi acaba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...