Reklam

Twitter

 

29 Ekim 2011 Cumartesi

NBA'deki lokavtta son durum...


NBA'de, lokavtın sona erdirilmesi için yapılan görüşmelerde dün gece de anlaşma sağlanamadı ve kasım ayındaki tüm maçlar iptal edildi. NBA Başkanı David Stern, şu aşamada NBA takımlarının sahipleri ve oyuncular sendikası arasında anlaşmaya varılamadığını ve bu şartlarda iki haftanın daha iptal edilmesinin gerektiğini söyledi.

Görüşmelerde özellikle iki madde, anlaşmazlık konusu olarak masada bulunuyor. Oyuncu maaşları ile ilgili maddede ilerleme sağlandığı, ancak görüşmelerin NBA gelirlerinin paylaşılması konusunda tıkandığı belirtiliyor.

NBA takımlarının sahipleri, ligdeki 30 takımdan 22'sinin geçen sezon zarar ettiğini ve bu nedenle oyuncu gelirlerinin azaltılması gerektiğini savunuyor.

Oyuncular sendikası ise görüşmelerde, yüzde 57 olan gelirleri yüzde 53'e indirmeyi kabul etti. Son görüşmelerde oyuncular bu oranı yüzde 52,5'e kadar çekmişti. Oyuncular sendikası, dünkü görüşmede bu oranı yüzde 52'ye düşürmeyi de kabul etti, ancak takım sahipleri bu oranın yüzde 50-50 olarak belirlenmesinde ısrarcı oldu.

NBA Başkanı Stern, açıklamasında, sendika yetkililerinden Billy Hunter'ın, "Yüzde 52'den bir kuruş aşağı olmaz" dediğini ve dosyalarını alıp odayı terk ettiğini dile getirdi. Stern, kasım ayını maçsız geçmenin vereceği maddi zararı da hesaplayacaklarını ve sonraki tekliflerini buna göre şekillendireceklerini belirtti.

Hunter da, yaptığı açıklamada, çok taviz verdiklerini ama yetmediğini söyledi. Hunter, Sendika Başkanı Derek Fisher ile daha önce yüzde 50'lik bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini ifade ettiklerini belirterek, takım sahiplerinin de geri adım atmaması nedeniyle anlaşmaya varılamadığını kaydetti. Oyuncular 10 yıllık anlaşmada toplam 1,5 milyar dolarlık taviz verdiklerini, başka taviz veremeyeceklerini belirtiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...