Reklam

Twitter

 

27 Ekim 2011 Perşembe

"Fernandes dört gündür idmanlarda bitik ve tükenmiş bir haldeymiş"


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ'la derbi öncesi merak edilenleri konuştuk...



Derbi öncesinde Fenerbahçe taraftarı alınsın - alınmasın  ikilemi arasında kaldı her iki kulüp. Nihayetinde sarı – lacivertli taraftarlar Fiyapı İnönü Stadı’na gelecek. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bence çok doğru bir karar. Aslında üç büyükler geçen seneden beri deplasmanlara taraftar götürülmemesi hakkında görüş birliğine varmışlardı. Taraftarların otobüslerle statlara götürülürken çıkan olaylar ve kamu malına verilen zararların kulübe ödettirilmesi nedeniyle böyle bir ortak karara imza atacaklardı. Sanırım bu konuda düğmeye bu sezon basılmak istendi ama hem Çarşı grubu hem de Fenerbahçe taraftarının derbiden önce böylesine acı dolu günler yaşadığımız bir dönemde verdikleri mesajlar bu kararın geri alınmasın en önemli etken oldu.

Bence İstanbul’da bir taraftar tuttuğu takımın maçını güvenlik nedeniyle seyredemiyorsa, o şehrin valisi ve emniyet müdürü meslek ile ilgili ne aldıysa, diploma, rozet şilt, plaket vs. hepsini yaksınlar, atsınlar kırsınlar parçalasınlar. Milyarlarca TL vergi toplanıyor bu halktan ama 1000 kişiyi bir yerden bir yere huzur ve emniyet içerisinde götüremiyorlar. E napalım o zaman, seyircisiz oynansın, rakip taraftar gelmesin falan filan. Bunları geçelim. Holiganizmin yok olduğu İngiltere’ye bakarak neler yapabileceğimizi öğrenebiliriz.

Zarara uğrayan kamu malının parasını da  zarara uğratan kişinin bizzat kendisinden tahsil edersiniz olur biter. Rakip taraftarın olmadığı bir derbi de derbi sayılmaz. Maçtan sonra belki taraftarlar birbirleriyle dalga geçecek. Belki birbirlerini kızdıracak. Maçlara sadece maç olarak bakmak doğru değil rakip takım taraftarını hakaret etmeden kızdırmak da oyunun bir parçası. Öyle değimli dostlar…

Fernandes, Edu ve Guti kadroda yok. Sizce Carvalhal doğru bir karar mı aldı?
Şu an itibariyle Carvalhal aldığı bütün kararlarda haklıdır. Ama kendince haklıdır. Çünkü takımı en yakından bilen isim o. Çoğu kişi maçın skoruna göre hocayı bu konuda eleştirecektir. Ben maçtan önce rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki Fernandes bugünkü maçın ilk on bir oyuncusu değil. Belki ilk 18’de olabilirdi ama kesinlikle ilk on birde oynatılmamalıydı.

Twitter hesabımdan hocaya vur dedik o da öldürmüş. Şaka bir yana Fernandes son dört gündür idmanlarda bitik ve tükenmiş bir haldeymiş. Tesislerdeki son dedikodular böyle. Aynı şekilde Guti’te performans olarak iyi durumda değilmiş. Mersin maçındaki orta saha düzenini de fazla bozmak istemeyen ve ayrıca hafta sonundaki Sivas maçını da düşünen Carvalhal böyle bir karar aldı. Saygı duymamız gerekir. Eleştireceğim tek nokta Fernandes son 10 dakika da olsa oynatılmalıydı. İlk on bir değil ama ilk on sekiz de olmalıydı.

Fenerbahçe, Fiyapı İnönü’de nasıl bir oyunla Beşiktaş’ın karşısına çıkacaktır?
Fenerbahçe öncelikle orta sahayı ele geçirmeye çalışacaktır. Orta sahası kuvetli olmayan bir Fenerbahçe’de Alex iş yapamaz. İşlevsiz bir Alex de ileri uçtaki arkadaşlarına destek olamaz. Orta sahası zayıf olan Fenerbahçe doğal olarak kanatlara yüklenecektir. Beşiktaş’ın kanatlarındaki ileri uç adamlarının defansif yönleri zayıf olursa - Simao ve Quaresma bu konuda çok da iyi değiller – Beşiktaş çok sıkıntı yaşayabilir. Öncelikle her iki ekip de orta sahada üstünlük kurmaya çalışacak. Orta sahayı alan maçı alır bana göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...