Reklam

Twitter

 

28 Ekim 2011 Cuma

Bernd Schuster de keşke tribünde olup bu lezzetli futbol şölenini seyretseydi

Sadece bu sezon değil çok zamandır Türkiye’deki futbolseverler kaliteli ve yüksek tempolu maçlar izlemiyordu. Ta ki dün akşamki derbiye kadar. Hem Fenerbahçe’yi hem de Beşiktaş’ı yürekten kutluyorum bu değeri paha biçilmez derbi için. Türkiye’de, 60’lı yılların futbolu oynanıyor diyen Bernd Schuster de keşke tribünde olup bu lezzetli futbol şölenini seyretseydi.

Şimdi gelelim asıl konumuza…
Biz demiyor muyduk “Barcelona’nın oynadığı futbolsa, bizimkilerin oynadığı ne o zaman” diye… İşte dün akşam Carlos Carvalhal ile Aykut Kocaman bizlere La Liga’yı,  Premier Lig’i, Bundesliga’yı ve Seria A’yı aratmayacak kalitede futbol izlettirdiler. Demek ki istenildiği zaman bu topraklarda böyle oyunlar oynanıyormuş.

Sözü hiç dolandırmadan Anadolu kulüplerinin hocalarına getiriyorum.
Maç bileti ve Digitürk kutusu için parasını futbola yatıran adama biraz saygınız olsun. Allah aşkına Carlos ile Aykut hocayı örnek alın. Birazcık futbola saygınız varsa Schuster’in haklı olduğu o 60’lı yıllar suçlamasından kurtarın kendinizi. Yıllardır saman tadında futbol oynata oynata ne kendi kariyerinizi yükselttiniz ne de başında bulunduğunuz kulüplerin.

İki ileri bir geri değil neredeyse bir ileri iki geri yaptınız hep.
Çanakkale geçilmez ve sert futbolla üç büyükleri zaman zaman evlerinde yendiniz. Ama futbol adına hiçbir şey vermediniz.

Aman koltuğumu kurtarım, aman TTF’den gelecek olan parayı kurtarım mantığıyla futbolun içine ettiniz. Sizin yüzünüzden böyle maçlara hasret kaldık.

Siz taraftarı da tanımıyorsunuz. Anadolu’daki statlar artık boş çekiyor.
Yenilmekten korkma. Futbol oynamak için takımını sür sahaya, bak o statlar nasıl doluyor. Ben olsam böyle iğrenç maç seyredeceğime kaldırımda oturup yoldan geçenleri seyrederim. İnanın daha çok zevk alırım.

Sezon başında bazı yöneticiler Türk futbolunu kurtarmak için “dekoder alın”  diye demeçler veriyordu. Ben de müşteri olarak soruyorum. Bana futbol adına ne seyrettireceksin. Ödeyeceğim paranın karşılığını alacak mıyım? Bu kadar masraftan sonra futbol adına bana bir şey veremezseniz paramı geri iade edecek misiniz?

Geçin bunları…
Bu ülkede futbolu öldürdüler.
Birbirlerinin koltuklarını altından alan Anadolu hocaları başta olmak üzere, meslektaşının ayaklarını morluklar içerisinde bırakan kazmalar, çoğu futboldan anlamayan  purolu yöneticiler, kırmızı kart gören futbolcusunu alkışlayan taraftarlar, hocalardan illaki kendi yazdığı kadroyu sahaya sürmesini isteyen medyadaki futbol uleması ve gözünün önündeki pozisyonları seçemeyen hakemler yüzünden, bu topraklarda dün akşamki gibi çok az maç seyreder olduk.

Carvalhal ile Aykut hocamı yolda görürsem ellerini öpeceğim.
Teşekkürler ikinize de…
Dünkü maç Türk futbolunda bir milat olur inşallah.



Serdar SARIDAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...