Reklam

Twitter

 

26 Ağustos 2011 Cuma

'Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler var'


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman,  Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in bugün düzenlediği basın toplantısından satır başlarını toparladık

'Men kararı çok saçma'
Men kararı son derece saçma bir karar. Ali Koç'un da dün belirttiği gibi, Futbol Federasyonu'nun aynı şekilde gereğini yapmasını çok rica ediyoruz, istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yoksak niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı. Bunu ivedi bir şekilde de bize bildirmeli, yolumuzu belirlemeliyiz. Eğer hala bu konuda bir yaptırım uygulanmayacaksa, açıkçası 'süründürme' olduğu görünüyor'. UEFA bence yan unsur, hikaye. Fenerbahçe'yi, futbolcuların son derece hak ettiği ve olmak için hayal ettikleri platformdan mahrum bıraktılar. A'dan Z'ye hak ettikleri şeydi. Son derece saçma bir karar.

'Söyleyeceğim tek şey acı çektiğimdir'
Bu oyunun içindeki, ben şahsım adına söylüyorum, bir piyon gibi görünüyoruz. Hepimiz oyuncular, ben ya da Fenerbahçe'de bütün herkes bir piyon gibi görünüyoruz. Bunu nereye kadar götüreceğimiz konusunda pek fazla bilgi sahibi değiliz. Söyleyebileceğim tek şey, acı çektiğimdir. Sanki her şey dalga geçer gibi, alay eder gibi bir süreç devam ediyor. Umarım artık bir şekilde sonuçlandırılır ve bu süründürme dönemi sona erer

'Masa başında alınması çok onur kırıcı'
Biz sahada gerçekten iyi oynayıp, kupayı hak ettik. Masa başında Şampiyonlar Ligi hakkımızın alınması onur kırıcıdır. Futbol Federasyonu'nun bunu nasıl algıladığı işin başka boyutu. Takımım bütün rakiplerimizi iyi futbol oynayarak, doğru işler yaparak yenmeyi başardı.

'Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler var'
Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğu bir gerçek. Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek. Bu fırsatı kullanmaya çalıştıkları çok net.

'Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor'
Federasyondaki bağlantılarıyla bir şekilde net. Maalesef futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor. Bazen kulüplerin bazı uzantılarının bu tip kararların böyle küçük resimlerinde rol oynadığını şahsım adına düşünüyorum.

'Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar’
İstenen çok açık. Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar. 3-4 ay sonra ne olacağı da belli değil. Ortama bakıldığı zaman tamamen Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olarak görünüyor. Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı hemen kaldırıldı. Gidişat şunu gösteriyor ki, bu oyuncuların, yönetimin, taraftarın gücüyle ayakta kaldığımız süre içinde 3-4 ay sonra küme düşme verilecektir

'Savaşın içinde yer alabildiğim kadar çalışmak istiyorum'
Bir karar verme durumu söz konusuydu. Kararımı açıkçası bu olay gerçekleştikten sonra vermiştim ama akıl ve mantıkla alınan kararlardan ziyade şu dönem duyguların önüne çıktığı bir dönem. Belki piyon olarak göründüğümüz bu savaşın içinde yer alabildiğim kadar Fenerbahçe ve oyuncularla beraber yer almaya çalışmak istiyorum...

'Şampiyonlar Ligi olayının da son ana bırakılması planlı'
Fenerbahçe ailesini oluşturan unsurların pek çoğu bunu istiyor. Ortada net bir şekilde uzun zamandan beri Fenerbahçe üzerine bir plan var. Bu plan adım adım uygulanıyor. Dün ve bugün bu planın artık sonlanmasını istediğimizi beyan ediyoruz. Süründürmenin bir şekilde bitmesini istiyoruz. Şampiyonlar Ligi olayının da son ana bırakılması bile bence planlı. Bu bir oyun ve biz piyonlarız. Fazla bir şey yapma şansına sahip görünmüyoruz, bu oyunun bir şekilde sonlanmasını rica ediyor, istiyoruz.

'90+3'de kalecinin ne işi var'
Futbol sahasından bakıldığı zaman bir somut örnek ver derseniz, bir somut örnek vardı. Fenerbahçe- Karabükspor maçında kalecinin bizim sahamızda gol araması. Bunun futbolda dili tektir. Kardemir Karabükspor 1-1 yapsa hiçbir anlamı yok. Küme düşmüyor, şampiyon olmuyor. 90+3'de kalecinin ne işi var. Somut örnek budur işte. Onun dışında çok net eminim ben bundan. Söylediklerimden sonuna kadar eminim. Başka bir hikayenin içindeki piyon olarak çırpınıp duruyoruz. Sahada kanırta kanırta bütün çabamızla elde ettiğimiz şampiyonluk alındı önce. Kademe kademe gidecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...