Reklam

Twitter

 

30 Ağustos 2011 Salı

Arda, Quaresma'dan daha iyi top sürücü!


Bunu biz değil bleacherreport.com sitesinde yapılan En İyi 20 Top Sürücü listesi söylüyor. 
Top sürmenin, futbol oyunun en eğlenceli yönlerinden biri oldunu açıklayan site dünyada en iyi top sürüceleri listesi yapmış. Liste'de Türkiye'den üç oyuncu yer alıyor. En sürpriz isim ise listeye 20 numaradan giren Volkan Şen. Listede yer alan diğer isimler ise 16. sırada Quaresma 14. sırada Arda Turan yer alıyor...

İşte tam liste:

20. Volkan Şen: Türkiye'nin zor kanat oyuncularından biri. Trabzonspor'a transfer olan oyuncu Türk Messi'si olarak kabul edilebilir. Volkan'nın topla gösterdiği beceri  onun karşısındaki savunucuları tehdit edidiyor.

19. Santi Cazorla:  İspanyol oyuncu mükemmel top kontrolü ve kesinlikle ileriye dönük oyunuyla bir tehdit

18. Pablo Barrera:  Meksika'lı oyuncu top ile gösterdiği beceri kesinlikle yadsınamaz. Barrera rakiplerini hızlandırmak için esrarengiz bir yeteneğe sahiptir. Inanılmaz tempo ve top tekniği ile kutsanmış. Kendisi Alexis Sanchez benzetiliyor ama rekabet yeteneğini kanıtlamak için çalışıyor.

17. Aaron Lennon: Büyük olasılıkla dünya futbolunun en hızlı oyuncularından biridir. Lennon hızı bile en usta savunucuları için bir baş ağrısı. Top sürme becerileri ve benzersiz bir hız ile kutsanmış ham bir yetenek.

16. Ricardo Quaresma: Çalkantılı bir kariyer sahip olan Quaresma, Ronaldo'nun himayesinde en iyi bilinen zamanlarını geçirdi. Kariyerine görünüşte uçuruma doğru sürüklendiğini ancak Beşiktaş'ta futboldan tekrar zevk aldığı görünüyor. Hayranları onun top sürme becerileri unutamıyor. Quaresma, hala önemli bir beceri yetenektir.

15. Eden Hazard: Bu çok imrenilen bir genç 20 yaşında ve umut verici görünüyor. Yeni Ronaldo lakaplı oyuncu, kesinlikle tehlikeli. Onun hızlı ayak hareketleri ve etkileyici adımları bir  onun süperstar olacağını gösteriyor.

14. Arda Turan: Türk futbolunu bilmeyenler Arda Turan ismini özellikle Atletico Madrid'e transfer olmasıyla birlikte adını duymaya alışsınlar. Bu tıknaz oyuncu, üstün tekniğe sahip ve yetkili bir futbol beyni var.

13. Neymar: 19 yaşındaki Neymar önünde uzun bir kariyer  var, ve büyük bir çizme. Yeni Pele lakaplı Neymar yetenekli bir top sürücü olarak  olarak kabul edilmektedir. Birkaç yıl sonra bu listenin  tepesinde Neymar ismini görebilirsiniz. Şimdilik, hepimiz bekleyip göreceğiz.

12. Ronaldinho:
Onun ipeksi bir dokunuş ve adım eylemleri büyüleyici ve hala bu yeteneği kaçmış değil. Ronaldinho aslında bir devrimci. Onun durup tekrar top sürme yeteneği hayranlarını inanılmaz mest ediyor.

11. Pedro: Barcelona'nın alt yapısını bir başka ürünü olan Pedro onun hızlı ayakları ve eşit hızlı bacaklar kullanılışı listede yer almasını sağlıyor. Gelecek yıllarda bunu daha iyi yapmaya devam edecektir.

10. Adam Johnson: Manchester City için sadece son zamanlarda ne kadar hırslı olduğunu kanıtlamıştır. Geçen sezon sergilediği performansla mükemmel. Johnson, ipeksi bir dokunuş ve mükemmel bir tekniği sahiptir. Kolaylıkla geçtiği rakipleri ve Messi ile aynı şekilde rakiplerinin arasından kayması inanılmaz bir yetenektir.

9. Aguero: Yeni takımı Manchester City'de topa inanılmaz dokunuşu ile sürmesi yeni takımı için epey artı sağlayacaktır. Arjantin'den takım arkadaşı olan Messi'yi anımsatan bir top sürme stili kullanmaktadır.

8. Iniesta: Barcelona'nın en yetenekli isimlerinden biri olan Iniesta  etkisi ve genel yetenek inkar edilemez, ama o başka bir beceriye sahip: top sürme.

7. Arjen Robben: Oyunculuk yeteneği olarak top sürme becerileri gibi çok tanınan, Robben kesinlikle rakiplerinizi nasıl yeneceğini biuliyor. Şu anda Bayern Münih forması giyen Robben kesinlikle bir oyun değiştirici ve kontrolsüz bırakılırsa hasara yol açabilir.

6. Gareth Bale: Geçen sezon Inter maçlarında Maicon nasıl aptal etiğini kimse unutamamıştır. Tottenham için etkileyici performansları sol tarafta büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

5. Alexis Sanchez:
Uzun bir transfer hikayesinden sonra Barcelona forması giyen Şili'li oyuncu inanılmaz hızlı ayak ve mükemmel çeviklik ile kutsanmıştır.

4. Nani: Manchester United'ın genç yeteneği Nani, son zamanlarda dünyanın en iyi kanat oyuncuları arasında yerini pekiştirdi.

3. Robinho: Her ne kadar Real Madrid ve Manchester City'de hayal kırıklığı yaşasada Robinho'nun topa ufak dokunuşlarıyla sürme yeteneği her zaman olmuştur. Milan'da rahat görünüyor ve önümüzdeki yıllarda kendini daha iyi gösterebilir.

2. Cristiano Ronaldo: Ronaldo'nun inanılmaz hızlı ayak ve yetenek miktarı rağmen, küçük bir sorun vardır. Onun hareketler, genellikle etkili iken, bu listede bazı diğer oyuncular kadar etkili değildir. Onun hareketleri çoğu kez takımının menfaati için değil, teşhir sanatı adına yapılıyor. Bununla birlikte, Ronaldo hala dünyanın en iyi oyuncuları ve top sürücülerinden biri, ve o yıllar boyunca bu ünvanını koruyacağı kesin.

1. Lionel Messi: O Dünyanın en iyi oyuncularından biri ama aynı zamanda o dünyanın en iyi top sürücüsü. Messi birkaç dokunuşla çıkmaza giren oyunu açma yeteneğine sahip. Messi oyunun gösterişli tarafı için tercih olmayabilir, ama sorunsuz oyuncu geçiş yeteneğine ona oyun tarihinin en güçlü top sürücüsü ünvanını vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...