Reklam

Twitter

 

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Kalecilerin yeni korkusu BEBE



Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ, siyah-beyazlı ekibi adım adım takip ettiği kampların ardından oyuncuları değerlendirdi.
Yeni sezon öncesi hazırlık kampını Avusturya’da geçiren Beşiktaş, 12 günlük yüksek tempolu bir dönem geçirdi. Ersan’ın sakatlığı ve şike soruşturması kapsamındaki tutuklamalar, ister istemez kampa damgasını vurdu. Öyle veya böyle futbol takımı yeni sezona hazır olmalı ve bu tür olayları sanki hiç olmamış gibi yaşamalı. Profesyonellik bunu gerektiriyor. 

'Bebe ve Guti iyi bir ikili'
Beşiktaş yeni sezona yeni isimlerle girerken, kampın en çok dikkat çeken futbolculardan biri hiç şüphesiz Bebe oldu. Manchester United’tan kiralanan genç Portekizli, idmanlardaki isteği ve çalışkanlığıyla herkesi şaşırttı. Eğer lige gollerle başlarsa uyum sürecini tamamen atlatmış olacaktır. Guti ile iyi bir ikili oluşturdu. Defansın arkasına ani sarkmalarıyla yeni sezonda kalecilerle çok karşı karşıya kalabilir.

'Sidnei yararlı olur'
Bebe’nin yanı sıra kiralanan bir diğer isim Sidnei, Bebe kadar göz doldurmasa da, Beşiktaş’a yararlı olabilecek oyuncu profili çizdi. Kampın ilk günlerinde biraz içine kapanık gözükse de çalışkanlığıyla göz doldurdu.

'Veli daha çok çalışmalı'
Veli Kavlak çok yönlü bir orta saha oyuncusu. Beşiktaş’ta ilk on birde oynaması için kamptaki performansını daha da aşmalı. Bu kelimeler onun kötü bir futbolcu olduğunu anlamını çıkartmaz ama, Guti, Necip, Fernandes ve Ernst gibi oyuncuların olduğu bir orta sahada kendine yer açmak istiyorsa, çok çalışması lazım.

'Tanju, İsmail'i yedek bırakabilir'
Veli ile birlikte Rapid Wien’den gelen Tanju’nun idmanlardaki performansı müthiş ama hazırlık maçlarında aksi bir tablo ortaya koydu. Pek fazla topla buluşma şansı bulamadı. İstikrar yakalayabilirse İsmail’i yedek bırakabilir. 

'Burak'ın zamana ihtiyacı var'
Beşiktaş’ın bir diğer gurbetçi transferi Burak Kaplan ise soğukkanlı bir oyuncu. Hücumda süratli ama zamana ihtiyacı var. 

'Mustafa'yı sakatlık etkilemiş'
Mustafa Pektemek ile gol sıkıntısı daha da azaltmak isteyen Beşiktaş teknik heyeti bu oyuncudan çok şey bekliyor. Geçen sezon ligin flaş isimlerinden biri olan Mustafa forvetin yanı sıra hem sol hem sağ kanatlarda görev aldı. Geçirdiği sakatlık formunu etkilemiş ama kısa sürede bunu atlatacaktır. 

'Mehmet göz doldurdı'
Stili ile Tuncay Şanlı’yı anımsatan Mehmet Akyüz de hafif sakatlığı nedeniyle kendini pek göstermese de hücumdaki presleriyle göz doldurdu. 

'Egemen'den çok yararlanabilir'
Geçen sezon defansın göbeğinde stoper sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, bu nedenle transfer ettiği Egemen Korkmaz’dan çok yararlanabilir. Süper Lig deneyimi ile ligdeki her takımda rahatça oynayabilecek olan Egemen, kampın yarısını sakat geçirse de başarılı bir tablo ortaya koydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...