Reklam

Twitter

 

26 Haziran 2011 Pazar

'Beşiktaş'ta eski ve yeni tüfekler müthiş bir patlama yapabilir'


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ Beşiktaş'ı yeni sezon öncesi yorumladı

Beşiktaş, yarından itibaren yeni sezonun hazırlıkları için düğmeye basacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’yu zor bir süreç bekliyor. Arkasına alacağı Ziraat Türkiye Kupası'yla, bu zorlu süreci aşmaya çalışacaktır.

Tayfur Havutçu daha sezona başlamadan kendisine önerilen Portekizli yardımcıları kabul etmeyerek, geçen seneki ekibine sahip çıktı. Burada hem yönetimi hem de Tayfur Havutçu’yu kutlamak gerek. Tayfur hoca kader arkadaşlarını yalnız bırakmayarak onlardan çok daha fazla verim alma yolunda çok önemli bir adım atmıştır. Yönetim ise kariyerinin başındaki genç bir teknik adamın kararlarına saygı duyması ve hocalarının arkasında durması nedeniyle ayrıca tebrik edilmelidir.

Tayfur hoca ilk olarak elindeki malzemeye göre mutfağa girecek, ve bu malzemelerden belirlediği bir menüyü siyah – beyazlı taraftarlara sunacaktır. Öncelikle Guti’den maksimum verim almanın, gol yemeden gol atmanın ve beklerin gereksiz çıkışlarında savunmanın arkasına giden toplara bir çare bulmalıdır. 34 yaşındaki Guti’yi yormadan bir devre ya da 50-60 dakika için ondan verim almak çok önemli. Guti iyi oynadığı zaman bana göre o haliyle bile iki tane Fernandes eder. Tayfur hoca İspanyol oyuncudan istediklerini alabilirse hedeflere yaklaşmada çok çok önemli bir mesafeyi kat etmiş sayılır.

Yeni sezonda dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise savunma. Bunun için Tayfur Havutçu defansa çok önemli transferler yaptırdı. Bana göre çok başarılı transferler. Bundan sonrası uyum meselesi. Simao, Almeida, Quaresma, ve Guti gibi silahlar ancak sağlam bir savunmanın önünde daha iyi patlar. Yeni savunmacılar mevcut kadro ile iyi bir uyum yakalarsa hücum hattındaki eski ve yeni tüfekler müthiş bir patlama yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...