Reklam

Twitter

 

13 Eylül 2011 Salı

Trabzonspor devler arenasına çıkıyor


UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın akşam İnter ile yapacağı maç çıkacak olan Trabzonspor'da hedef yine bir tarihi zafer. ile Avrupa Kupalarındaki 88. karşılaşmasına çıkacak bordo-mavili ekip ilk kez mücadele edeceği Şampiyonlar Lig'nde İnter takımıyla 26 sezon aradan sonra, yine 14 Eylül'de karşı karşıya gelecek

İtalya takımları karşısındaki 9. maçına çıkacak. Trabzonspor, İtalya takımları karşısında toplam 8 karşılaşmanın 2'sinde galip geldi. 2 maçta sahadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, 4 kez de yenildi.

Karadeniz ekibi Avrupa macerasında, 87 maçta, 32 galibiyet, 20 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 118 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.

Tarihinde ikinci kez İtalya'nın İnter takımı ile eşleşen bordo-mavili takım, rakibiyle 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. Turu'nda  Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan karşılaşmada rakibini 88. dakikada Tuncay'ın attığı gol ile 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

İtalya'da 28 Eylül'de yapılan rövanş maçında 47. dakikada Altobelli'nin penaltıdan, 87. dakikada da Collovati'nin attığı gollerle sahadan 2-0 yenik ayrılan bordo-mavili takım, kupaya veda etmişti. Teknik direktör Şenol Güneş, her iki karşılaşmada da kaleci olarak bordo-mavili takımda forma giymişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...