Reklam

Twitter

 

13 Eylül 2011 Salı

Premier Lig'in en çok hat-trick yapanları


Wayne Rooney Manchester United-Bolton maçında hat-trick yaparak Premier Lig'deki 6. hat-trickini yapmış oldu. Rooney 1991 yılında kurulan Premier Lig tarihinde en çok hat-trick yapan 5. oyuncu oldu. En çok hat-trick yapan isim ise 11 kez Alan Shearer oldu. İşte en çok hat-trick yapanların listesi

1. Alan Shearer 11 hat-trick
İngiliz futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olan Alan Shearer en çok hat-trick yapanların zirvesinde yer alırken bir başka ilgnç rekoru ise 1995 sezonda 5. hat-trick yaparak kırılması zor bir rekora imza atmış.

2. Robbie Fowler 9 hat-trick
Liverpool'un unutulmaz oyuncularından Robbie Fowler Premier Lig tarihinde 9 keç hat-trick yaparak 2. sırada yer aldı. Fowler'ın en unutulmaz hat-trick 1994 senesinde Arsenal'e karşı 4 dakika 33 saniyeye sığdırdığı 3 goldür.

3. Thierry Henry 8 hat-trick
Arsenal tarihinin en unutulmaz golüleri arasında yer alan Thierry Henrry formasını taşıdığı zaman içinde 8 kez hat-trick yaptı. Bunlardan en unutulmazlarından biri her halde Arsenal formasıyla son kez çıktığı maçta Highbury karşı attığı 3 gol olmalı.

3. Michael Owen 8 hat-trick
İngiliz futbolunun en golcu isimlerinden biri olan Michael Owen 8 hat-trick yaparak Henry ile birlikte üçüncülüğü paylaşıyor. Owen Liverpool forması altında 7 kez hat-trick yaparken 1 kez de Newcastle forması altında bu başarıyı elde etti.

5. Wayne Rooney 6 hat-trick
Manchester United'ın golcü ismi Wayne Rooney bu hafta yaptığı hat-trick ile 6 kez 3 gol atmış oldu. Rooney'in en ilginç istatiği ise 2011 yılında 3 kez hat-trick yapmış olması. Böyle giderse herhalde zirveyi zorlayacak gibi gözüküyor.

Kaynak: Talksport

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...