Reklam

Twitter

 

16 Eylül 2011 Cuma

Platini: Zarlar hileliyse oynamanın anlamı yok


UEFA Başkanı Michael Platini, UEFA'nın şike olaylarının tespiti için yeni oluşturduğu, futbol adamları, disiplin komisyonları, polis ve yargı birimleri arasındaki ilişkiden sorumlu olacak kurulunun İsviçre'nin Nyon kentindeki ilk toplantısının çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Michel Platini, ''Futbol, birçok spor gibi ölüm tehlikesi içinde. Bu sporun özünde, sonuçların doğruluğu yatar. Bu, en alt düzey maçtan Dünya Kupası'na kadar böyledir. Ancak zarlar hileliyse oynamanın ya da bu oyun için heyecanlanmanın anlamı kalmaz'' dedi. Başkan Platini ayrıca spor dünyasının bu suçla tek başına mücadele edemiyeceğini hatta adaletin bile tek başına yetersiz kaldığını. Platini konuşmasının devamında kurul üyelerine ''İşte burada yeni oluşturulan kurulun üyeleri devreye giriyor. Siz, futbol bilginizle bu sporun korunmasında çok önemli bir rol oynuyorsunuz. Her ülkede futbol, disiplin kurulları, ulusal-uluslararası polis ve yargı birimleri ile aranızdaki sağları güçlendirmek en önemli göreviniz'' dedi.

Yeni kurul ne yapacak

UEFA'nın geçtiğimiz yıllarda şikeli maçların belirlenmesi için her ülkeden yılda toplam 30 bin maçın gözlendiği bir sistemi yürürlüğe sokmuştu.

Yeni kurulda  yer alan görevliler hem futbol yetkilileriyle yargı birimleri arasında şüpheli maçlar konusunda irtibatı sağlayacak hem de futbola zarar veren yolsuzluk ve suç olayları konusunda UEFA yönetimine bilgi verecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...