Reklam

Twitter

 

19 Ağustos 2011 Cuma

'Bu ruh haliyle Beşiktaş çok iyi iş çıkardı'


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ'a dünkü Alania Vladikavkaz maçı ardından izlenimlerini sorduk

Beşiktaş, Alania Vladikavkaz maçında pek organize bir ekip olarak gözükmedi. Bunun sebepleri ne olabilir?
Birinci sebep futbolcuların üzerindeki aşırı stres ve motivasyon eksikliği. Burada kimseyi suçlamamak lazım. Bir takım düşünün son bir ayda sakatlıklar ve tutuklanmalardan yakasını kurtaramıyor. Hesapta olmayan kamplara gidiyor ve liglerin ertelenmesiyle bir anda rakipsiz kalarak maç eksiği yaşıyor. Böyle bir ortamda bile Beşiktaş Avrupa yolunda önemli bir avantaj yakalıyorsa başarılı sayılır. Haftalar ilerledikçe Beşiktaş daha derli toplu gözükecektir.

Alania maçında öne çıkan isimler kimler oldu?
Rüştü’ye ayrı bir parantez açmak lazım. Maç esnasında kendisine pek fazla iş düşmedi ama 27. dakikada Bikmaev’in kullandığı serbest vuruştaki refleksleri inanılacak gibi değildi. Çünkü yaşının tam tersi bir görüntü sergiliyor refleksleri. Fernandes bana göre maçın adamıydı. Bazen çok aşırı hırslı olsa da ondaki futbol zekasına hayranım. Fernandes dışında Ernst ve İbrahim Toraman göze batan diğer isimler oldu.

Tribünlerdeki atmosfer nasıldı?Bana göre siyah – beyazlı tribünler eski günlerinden biraz uzaktı. Bunun sebebi hiç şüphesiz şike operasyonları, tutuklanmalar, futbol sayfalarına bulayan adli haberlerdi. Yazın getirdiği rehaveti de katacak olursak tribünlerin sessiz kalması gayet normal. Goller geldikçe tribünlerdeki sessizlik yerini coşkuya bırakıyordu. Maç sonunda ise Guti takımı kapalıya götürürken, şike haberlerinden uzak eski günler geldi aklıma. Beşiktaş Fiyapı İnönü Stadı’nda maç üstüne maç kazandıkça desibel rekorları yine geri gelir. Bir ara kapalı tribünün “Kartal gol gol gol” şeklinde bağırmasını burada yazmamak olmaz. Tek bir cümleyle söylemek gerekirse “Futbolu çok özlemişiz”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...