Reklam

Twitter

 

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Basın tutuklamaları nasıl gördü?

Dün gece geç saatlerde gelen tutuklamalarının ardından basından özetler toparlardık.

Akşam: Akın Akın Tutuklama
Okuyucularına bu başlıkla duyurduğu haberde İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçı öncesi 100 bin dolar aldığını itiraf ettiğini yazmış. Serdal Adalı'nın ise Türkiye Kupası finali önce İbrahim Akın'a 200 bin dolarlık bir at hediye edildiği soruşturma dosyasına girdiğini belirtmiş haberinde. Gazete ayrıca Melih Gökçek'in de teknik takibe takıldığını yazmış. Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesi Gökçek Trabzon Başkanı Şener ile konuşmalarında 'Aziz'den inşallah bu maçı alacağım. Size yarayacak o inşallah' dediği yazılmış.

Habertürk: 100 bin dolar aldım
Gazete şikede ilk itiraf olarak duyurduğu haberde İbrahim Akın'ın Fenerbahçe'den para, Beşiktaş'tan da şike karşılığı transfer teklifi aldığını itiraf ederken Serdal Adalı'dan da yarış atı hediyesi haberinide sayfalarına taşımış. Adalı'nın kupa finali öncesi hediye ettiği at dosyalara mal ile şike olarak girdiğini belirten gazete ayrıca Mehmet Ali Aydınlar'ın 'Şike soruşturmasında 6-7 takım var. Bunlardan birinin ismi hiç geçmiyor' sözlerinin ardından o kulüp kim sorusuna yanıt vermiş. Haberde işaret edilen takımın Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu olduğu belirtilmiş.

Hürriyet: Şikede yeni şok 5 tutuklama
Gazete bu başlıkla çıktığı haberde ikinci dalgada Serdal Adalı'nın İbrahim Akın'a 300 bin liralık bir at hediye etmesinin teknik takibe takıldığını yazmış. Oyuncunun ayrıca Fenerbahçe kulübünden 100 bin dolar aldığınıda itiraf ettiğini Hürriyet'te yazmış. Adalı ile İbrahim Akın'ın emniyette alınan ifadesinin büyük bölümünün hediye edilen at ile ilgili olduğu belirtilmiş. Akın emniyette Fenerbahçe maçında gol attmaması için kendisine 100 dolar verildiği iddialarına Yusuf Turanlı tarafından kendisine bu paranın verildiğini itiraf ettiği haberde yer alan bilgiler arasında.

Milliyet: 5 kişi daha tutuklandı
Gazete İbrahim Akın ve İskender Alın'ın yaptığı itiraflar doğrultusunda yapılan tutuklamaları haberinde belirtmiş. Gazete Bir önceki dalgaya yönelik olarak yaptığı özel haberde Fenerbahçeli yöneticilerin Karabükspor maçı için yoğun faaliyet gösterdiği iddia edildiğini yazmış. Haberde ayrıca Fenerbahçeli yöneticilerin 25 Nisan'dan itibaren 6 koldan hareket planı uygulandığını öne sürmüş. Fenerbahçeli yöneticilerin Beşiktaş Trabzon maçı öncesi Serkan Balcı takımı puan kaybedecek şekilde oynaması için para karşılığında anlaştığıda yazılmış.

Sabah: Şike depremi Kartal'ı yıktı
Gazete Beşiktaş'ta yaşanan tutuklamaların Beşikaş'ın kalbi olarak gösterilen Çarşı'ya bomba gibi düştüğünü yazmış. Haberde diğer gazetelerde olduğu gibi İbrahim Akın'ın Fenerbahçe'den 100 bin dolar Beşiktaş'tan da transfer teklifi aldığını itiraf etmesi üzerine tutuklamaların gerçekleştirildiğini okuyucularına duyurmuş. Ayrıca Adalı'nın at hediyesi iddiasının teknik takibe takıldığı ve ikilinin ifadesinin büyük bölümünün bu konunun oluşturulduğu söylenmiş. Gazetenin soruşturmayla ilgili esas özel haberi ise Nevzat Şakar ve Altuğ Atalay arasında geçtiği iddia edilen konuşma olmuş. Haberde Altuğ Atalay'ın Sadri başkanla konuştuğunu ve diplomasi yöntemiyle halkı galeyana getirecek birşeyler yapalım dediğini Nevzat Şakar'a iletiyor. Şakar'ın ise konuşmada 'tamam galeyana getir o zaman' diye direktif verdiği yazılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...