Reklam

Twitter

 

12 Temmuz 2012 Perşembe

"Hızlı pas trafiğini yöneten trafik polisi Fernandes"


SERDAR SARIDAG
Kampa geldiğimiz günden beri İstanbul’dakiler ile ne zaman telefon görüşmesi yapsak “Çok şanslısınız burası nemden geçilmiyor” şeklinde bulunduğumuz yeri kıskandıklarını gösteriyorlar her seferinde. Evet şanslıyız şanslı olmasına ama bu şansımız iklimsel sebeplere bağlı değil. Şansımız akşamları bir dakika bile yerinde durmadan koşan gençlerden kurulu bir takımın idmanlarını seyretmekten geliyor.



Böylesine hırslı futbolcuların kendi aralarında yaptıkları çift kale seyredince aklınıza ne soğuk ne sıcak ne rüzgar ne de yağmur geliyor. Takımın havasından başka hava konuşulmuyor Bad Kleinkirchheim’in yüksek tepelerinde.

Pişirilmeden önce saatlerce sosun içerisinde bekletilmiş biftek gibi, bir gün dinlendirilmiş bu gençler bu akşam müthiş bir tat bıraktı futbol damağımızda. Manuel Fernandes yine tamamı gençlerden kurulu bir kadronun içinde buldu kendini akşamki idmanda. Daha maçın ilk dakikakısında Maunel merkezli bir pas kombinasyonu yaşandı ki akıllara ziyan. Muhmad joker oyuncuydu. Her iki tarafın ataklarında ve savunmasında yer alabiliyordu. Kağıdın su yönü gibi. Elinize bir kağıt alın önce diklemesine yırtmaya çalışın yavaş yavaş. Sonra da enlemesine yırtmaya çalışın yavaş yavaş. Bir taraf düzgün bir şekilde yırtılacaktır. İşte o orası kağıdın su yönüdür. Muhammed de kağıdın su yönü gibi topun diklemesine kaleye gitmesini sağlayan en önemli oyunculardan biri oldu Beşiktaş’ta.

Manuel Fernandes’in kaptanlığını yaptığı genç takımdan Erkan Kaş’ın bir ortasını yazmadan kapatmıcam diz üstü bilgisayarımı. Zaten bu satırları da maçın oynadığı anda taze taze yazıyorum. Buram buram futbol koksun diye. Erkan Kaş’ın sol kanat bindirmesinde Hilbert’e “Sen bir pazara git” demesinden sonra satranç ustası gibi düşünerek yaptığı ortada topu sanki Emre’nin kafasına çarptırdı. Nasıl gol olmasın ki o güzelim orta.

Fernandes gençlerle bu akşamki çift kalede çok iyi anlaştı. Hızlı pas trafiğini yöneten trafik polisi gibiydi Portekizli. Neşesi de yerine gelmiş ki görmeye değer. Maçtan önce Samet hocayla topu yere indirmeden paslaşması, baba oğulun parkta top oynaması gibiydi.
Yazıyı bitirmeden önce bir de dip not ekleyeyim sizler için. Yıllar önce Gordon Milne Ali Gültiken’i sağ bekten alıp forvet yapmıştı. Yeni sezon öncesinde Samet hoca tıpkı eski hocasının yaptığı gibi bazı gençleri daha farklı bölgelerde göz zevkimize sunabilir haberiniz olsun.
Yarın görüşmek dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...