Reklam

Twitter

 

19 Temmuz 2012 Perşembe

Galatasaray taraftarı bunu mu hak ediyor Nike?



Avrupa Şampiyonası için hazırlanmış muhteşem formaları gördükten sonra bir tepki yazısı yazmak istedim. "Niye bizim milli takımımız ya da takımlarımız için bu formalar tasarlanmıyor" diye isyanımı kaleme dökecektim. Yazamadım bir ümit belki o sezon bu sezondur diye hayal kurdum. Büyük takımlarımız peş peşe yeni sezonda giyeceği formaları tanıtınca hayalden öteye gidemiyeceğimi görmüş oldum.


Özellikle Galatasaray'ın 3 formasını da gördükten sonra Nike'ın artık taraftara saygısızlık ettiğini alenen dile getirebilirim. Evet takımlarımız bir Avrupa liglerinin önde gelen takımları kadar güçlü ekonomiye sahip olmayabilir ama bu kadar da saygısızlığı hak etmiyor. Galatasaray için yeni formalar tasarladım diye tanıtım yapıyorsun ama aynı formayı Shakhtar-Donetsk için de yapıyorsun. Kaleci formalarını Avrupa'da farklı burada farklı yapıyorsun.


Sadece bu işi Nike yapmıyor aynı şeyleri Adidas'da yapıyor. Misal Bayern Münih için tasarlanan siyah formayı paylaştığmızda Beşiktaş taraftarı direk Adidas'a isyan ederek "Bize niye böyle bir siyah forma tasarlamıyor" diyor. Adidas'tan  Beşiktaş taraftarı için Fransa'nın Lyon kulübüne yaptığı 3 boyutlu özel forma tasarlamasını beklemiyorum ama en azından taraftarı özel hissetirecek bir işe de imza atsa ne olur? Özel tasarımlar yapmak için illa ki 100. yıl gibi önemli zamanların mı olması lazım...

Yazıyı bir soruyla bitireyim; Şöyle bir hatırlayın Euro 2012'de turnuvaya katılan takımlar için hazırlanmış o formaları bırakın maç günleri giymeyi tişört diye günlük yaşantınızda bile keyifle giymez misiniz?

İbrahim Savaş SARIDAĞ


1 yorum:

  1. Süpersin kardeş çok da haklısın yemin ederim yazdıklarını okuduğum zaman kendi düşüncelerimi gördüm yani desen az gerçekten daha iyi tasarımlar yapabilirlerdi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...