Reklam

Twitter

 

4 Mayıs 2012 Cuma

Bayern Münih Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldırırsa 9 milyon euro'dan olacak


Bayern Münih ile Chelsea arasında oynanacak final maçında Alman ekibinin kupayı kaldırması için bugünlerde Schalke ve Hoffenheim yatıp kalkıp dua ediyordur. Nedeni ise Schalke ve Hoffenheim oyuncularını Bayern Münih'e satarken anlaşmaya yazdırdıkları maddeler.


Bayern'in kupayı kaldırmasından en çok karlı çıkacak olan takım Schalke. Sezon başında kalecisi Manuel Neuer'i Bayern Münihe'e satan Schalke bonservis haricinde istedği bonuslar arasında yarı finale kalması halinde 2 milyon euro, kupayı kaldırması halinde 4 milyon euro para talep etmiş. Bir diğer Alman ekibi Hoffenheim ise Ocak ayında Luiz Gustavo'yu Bayern Münih'e satarken bonservisi haricinde yarı finale kalması durumunda 1 milyon euro, finalde kupayı kaldırması halinde ise 2 milyon euro'luk bonus anlaşmasına imza atmış.

İşte bu iki Alman takımı bugünlerde en büyük Bayern Münih taraftarlarından birisi. İşin en ilginç yanı ise Eğer Bayern Münih Chelsea karşısında kupayı kaldırırsa  UEFA'dan alacağı para tam olarak 9 milyon euro. Yani iki kulübün bonuş anlaşmalarına tam denk geliyor. Bu para Bayern Münih'in kasasına girmeden direk ellerini ovuşturarak bekleyen Schalke ve Hoffenheim kasasına gidecek.  Bayern Münih herhalde  bol keseden dağıtırken bugünlerin gerçek olacağına pek inanmamış. Herhalde  kendilerini bu işten zararlı çıkmadıkları için teselli ediyorlardır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...