Reklam

Twitter

 

27 Aralık 2011 Salı

Şike kırmızı formayı vurdu!


Hepimizin bildiği gibi kulüplerin yaz kampları öncesinde yaşanan şike operasyonları tüm ülkeyi bir an da futbola odaklandırdı. Üst üste yapılan baskınlar, göz altına alınan başkanlar, teknik direktörler, futbolcular ve menajerler hala gözlerimizin önünde.


Bu işin tabii ki ekonomik boyutu da var. Bütün kulüplerle birlikte yayıncı kuruluş da şike operasyonlarından dolayı büyük maddi zarara uğradı. Kulüplerin kombine ve forma satışlarında düşüş yaşandı.

Sezonun hemen başında Beşiktaş yönetimi kombineleri satışa çıkartırken maalesef bekledikleri gibi bir gelir elde edemediler. Aynı şekil de forma satışlarında da siyah-beyazlı yönetim maddi zarara uğradı hatta bazı Kartal Yuvaları’nın kapatılmak zorunda kaldıklarını da duyduk.

Her sezon öncesi görkemli defilelerle forma tanıtımları yapan Beşiktaş son iki senedir bunu gerçekleştiremedi. Hatta Federasyona bildirilen tasarımı bile belli olan kırmızı forma satışlarındaki düşüş nedeniyle yönetimin bu tasarımı da rafa kalkmış oldu. Satışların bu kadar düşük olduğu bir seviyede Beşiktaş yönetimi, taraftarın uzun süredir beklediği ve Türk Bayrağı’nı simgeleyen kırmızı renkteki forma hasretini ise bir başka bahara bıraktı diyebiliriz.

Öyle veya böyle bu şike operasyonları nedeniyle futbolumuz milyonlarca dolar zarara uğradı. Bunun yanı sıra telafisi yıllarca mümkün olamayacak bir manevi futbol erozyonu da üstümüzden adeta silindir gibi geldi geçti diyebiliriz.

Umarım bu kabus dolu günler bir an önce biter, başka yazacak söz bulamıyor insan.
SERDAR SARIDAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...