Reklam

Twitter

 

12 Kasım 2011 Cumartesi

Guti Lucescu'nun elinde olsaydı?

Guti Hernandez…
Bana göre Beşiktaş’ın transfer ettiği en kariyerli futbolcu …
Bu akşam yönetimle yapacağı görüşmenin ardından belki de ipleri tamamen koparacak.
Hiç şüphesiz Guti transferi hem vizyon hem de futbol açısından Beşiktaş’a çok yararlı olmuş bir transferdir.

Onunla aynı sahada idman yapma şansına sahip olan genç Kartal’lar, onun hem tecrübelerinden yararlanacak hem de yaptığı hatalardan ders çıkarabileceklerdir. Tabi, ileride iyi ve kariyerli futbolcu olmak istiyorlarsa.

Fenerbahçe’nin kaptanı Alex’in, Guti için söyledikleri bana göre çok doğru.
Bir futbolcu olarak İstanbul’da ayakta kalmak gerçekten çok zordur.
Guti maalesef ayakta kalamayanlar güruhu içerisinde yer aldı. Hemen hemen her gün yaşadığı düzensiz hayatı nedeniyle hem teknik heyet hem de yönetim tarafından üstü kapalı bir şekilde kadro dışı bırakıldı.
Ligin ilk haftalarında Guti gibi adam oynatılmaz mı baskılarını yok etmek isteyen Carvalhal ise İspanyol’a asıl darbeyi Kayserispor maçında onu oynatarak vurdu.  Maçın sonlarına doğru haftalardır maç oynamayan Guti’yi çıkartarak “Alın işte sizin Guti dediğiniz bu” diyerek adeta taraftara yuhalattırdı.

Hoca ve yönetim kesinlikle haklı. Ama hatırlanacağı gibi Beşiktaş’a gelen bitik Sergen’i, Lucescu nasıl yeniden ayağa kaldırmıştı. Sergen’in de yer aldığı o kadro 100. yılda tarih yazmıştı.

Carlos Carvalhal ile arasındaki iktidar sorununu ya da buraların kralı benim problemini aşamayan Guti, geçtiğimiz günlerde de gece yaşamı nedeniyle sabah idmanını da kaçırınca hem teknik heyete hem de yönetimin eline büyük bir koz vermiş oldu.
Evet Guti çok büyük bir oyuncu ve hala da öyle.
Teknik adam veya yönetim olarak kazanabilirsen ne ala. Hatta sezon sonunda sözleşmesini bir sene daha bile uzatabilirsin. Yeter ki Guti’nin içindeki sönmüş yanardağı yeniden faaliyete geçirebilsinler.

SERDAR SARIDAĞ
https://twitter.com/serdarsaridag

1 yorum:

  1. madem hoca ve yönetim haklı ne diye kazansınlar ki gutiyi? yazının başlıkla alakası bile yok.tek cümle var,luce sergeni adam etmiş.ee?başta güya gutiyi övmüşsünüz ama yazının sonunda akılda kalan tek şey sorumsuz bir guti. carvalhal yazısında dediğiniz gibi guti krizinin perde arkası bu mu şimdi? fanatik ve fotomaçın yazdıklarını aynen aktarmışsınız.ve hiç kusura bakmayın,hem basında çalıp hemde böyle "kaydedildi,öğrenildi" tarzı haberleri aynen deklare etmek saçmalığın daniskası. neyse guti gitti zaten.carlosun melek kanatlarıyla uefaya uçmanın tam vaktidir şimdi...ama yersen.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...