Reklam

Twitter

 

18 Kasım 2011 Cuma

Bu fotoğrafı Türkiye'de kimse çekemezdi...


Yukarıda gördüğünüz fotoğraf dün Marca Gazetesi'nin kapağında yer alıyor. Iker Casillas geçtiğimiz günlerde oynanan Kosta Rika maçıyla Zubizarreta'ya ait olan en çok milli formayı giyen futbolcu rekorunu ele geçirmişti.
127 kez İspanya Milli Takım formasını giymiş olan Casillas ile söyleşi yapmak için talepte bulunan Marca Gazetesi İspanya Federasyonu'ndan kalecinin milli takımda oynadığı zaman kazandığı kupalarla birlikte poz vermesini istemiş. Hem Dünya Kupası hem de Avrupa Kupası müzeden çıkıp bu poz için getiriliyor.

Bunu konuyla ilgili başka bir örnek daha vereyim. Xavi geçtiğimiz sezon Barcelona forması altında kaldırdığı kupalarla hocası Guardiola'yı yakalamıştı. Sport gazetesi Guardiola'nın futbolcu olduğu dönemlerde kaldırdığı kupalarla o yılllarda özel bir fotoğraf çekmiş. Bu pozun benzerini yıllar sonra Xavi ile yapmak isteyen gazetenin talebi hemen yerine getirilmiş. Müzeden Şampiyonlar Ligi kupaları, La Liga Şampiyonluk kupaları ve digerleri çıkartılıyor ve nostaljik poz tekrar çekiliyor.

Gelelim bize... Böyle birşeyi Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan istediğinizde yanıt şu olur: Kesinlikle yasak. Neden diye sordurmazlar yasak kardeşim derler biter. Bırakın bir kupayı çöp bile vermezler özel bir iş çekmek için...

Bu zihniyet şunu ister, insanların aklında hep kavga ve kaosun olduğu görüntüler yer alsın...

Biz futbolseverler ise böyle güzel kareleri yabancı gazetelerden bakar bakar dururuz...

Savaş Sarıdağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...