Reklam

Twitter

 

18 Ağustos 2011 Perşembe

'Carvalhal durumun ciddiyetinin farkında'


Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ ile Alania Vladikavkaz maçı öncesi takımla ilgili son durumu konuştuk...



Bugünkü maçta Beşiktaş, Alania Vladikavkaz karyısında nasıl bir taktik anlayışı ile oynar?
Aslında kağıt üzerinde bugünkü maçın taktiği olmaz ama futbolda rakip kim olursa olsun işine ciddiyetle yaklaşacaksın. Carlos Carvalhal da Alania’yı defalarca izledikten sonra bu işin gayet ciddi olduğunu gördü. Portekizli teknik adam katı savunma uygulayan ve kalesinde çok az gol gören Alania Vladikavkaz’ı kanatlardan vurmayı planlıyor. Ceza sahasına yapılacak ortaların yanı sıra kazanılan duran toplardan da umutlu olan Carvalhal’ın, bu işe ciddiyetle yaklaşması futbolcuların rehavete kapılmalarını da engellemiş oldu,


Cezalı olan Ricardo Quaresma’nın eksikliği ne derece hissedilir. Maçın kilit ismi kim olur?
Bana göre gününde bir Quaresma’nın yer almadığı bir takım kesinlikle eksiktir. Bire birde değil ikiye birde bile adam geçebilen bir isimden bahsediyoruz. Böylesine katı savunmalarda kanatları aktif hale getirebilecek az sayıda futbolcu vardır. Quaresma da onlardan biri. Demek ki, Avrupa maçlarında kırmızı kart görmeden önce iki kere düşünmek gerekir. Bugünkü maçta bana göre kilit isimler Simao, Guti ve Almeida olur.


Beşiktaş uzun süredir Fiyapı İnönü Stadı’nda maç oynamıyor. Taraftar takımlarını özlemiş durumda. Bugün tribünlerde nasıl bir hava olur?
Taraftar futbolcuyu, futbolcu taraftarı, basın da böylesine maçları özlemiş durumda. Kısacası herkes futbolu özlemiş durumda. Tribünlerde şike operasyonuna dönük tepkilerde olabilir. Umarım Beşiktaş için yeni bir sayfa açılır ki geçmişte yaşanan sakatlanmalar ve tutuklanmalardan dolayı oluşan üzüntülü ortam ve kara bulutlar takımın üzerinden bir an önce dağılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...