Reklam

Twitter

 

22 Haziran 2011 Çarşamba

"Bir gün herkes Ermeni olacak"

Başlıktaki sözün tüylerinizi ürperttiğinin farkındayım.

Devletlerin on yıllardır çözemediği, her hükumetin karşılıklı propaganda malzemesi olduğu Ermeni Meselesi ağızlara sakız olmaya devam etmekte. Yeni kriz ise Fenerbahçe taraftarları üzerinden gidiyor.

Geçtiğimiz yıllarda, Fenerbahçe tribünleri tarafından yapılan ancak stadda söylenmeye pek müsait olmayan bir beste, "Giy formanı, çık sahaya" şeklinde başlayan bestenin melodisinin, bir Ermeni şarkısı olan "Zarteer Lao" olduğu ortaya çıkmış, anlam bakımından Ermenilerin "Soykırım"a atfen söyledikleri bu şarkının melodisinin, Fenerbahçeliler tarafından çalındığı iddia edilmişti. Olay Türk medyasında herhangi bir etki yaratmazken, Türkiyeli olmayan Ermenilerin tepkisini çekmişti.

Bu duruma, okyanus ötesinden, hem de bir devlet adamı adayından yorum geldi.

Güney Kaliforniya şehirlerinden Burbank Ermenileri'nden, aynı zamanda Burbank İl Meclisi Üye adayı Garen Yegparian'dan konuya dair son derece ırkçı ve provokatif bir açıklama geldi.

İşte yazıdan satır başları:

"Hayal kırıklığına uğradım. Zarteer Lao benim favori şarkılarımdandı. Fenerbahçe taraftarları bu şarkıyı çalmışlar ve bu ilk kez olan bir şey değil. Türkler daha önce de bir çok Ermeni şarkının melodilerini çaldılar. Bu, özellikle şarkı milli bir şarkıysa veya vatansever duygular içeriyorsa canımı acıtıyor."

"Neyse ki bu takım taraftları Ermenilerden nefret ediyorlar ki şarkıyı söylemeyi bırakmışlar. Şarkının çevirisi aşağıda."

"Fenerbahçe taraftarlarının bir sloganı var: 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak!' diye. Onlar Ermeni şarkısını çaldıkları için, bu olay, belki de Türklerin bir gün Ermeni olacaklarına veya en azından onların özüne dönerek, zorla Türkleştirilen, Ermenilerden, Asurlardan,Kapadokyalılardan,Yunanlardan veya diğer Anadolu halklarından bozma Anadolu'nun Ermeni toprağı olacağının işaretidir."

Bunlar yalnızca Fenerbahçe'nin geçtiği kısımlar. Bir de Türklere geçirme var ki, evlere şenlik. Belli ki meclis üyesi adayımız, Ermeni Lobisi'nden destek alabilmek için yine çok alışılmış bir konu üzerinden propagandasını yapıyor.

Okurken dehşetengiz duygulara kapıldım. Dünya üzerinde bu tarz ırkçı insanların varlığı gelecek adına beni ümitsizliğe itiyor. Tanrı bizi ırkçılığın tüm versiyonlarından korusun.

Dünya üzerinde savaş ve nefret sebebiyle ölmüş, köken farkı gözetmeksizin tüm masum insanların da ruhu şad olsun.

Sevgiler
Necati METE
http://twitter.com/carparksdontlie

Yazıya şu linkten ulaşabiliyoruz. http://asbarez.com/96566/turkish-irritants/

2 yorum:

  1. Bana da bu zevzek yazı Google Alerts'den geldi. Anlam veremedim, merak ettim araştırdım. DEV-SOL sempatizanı Grup Yorum’un 96-97 yıllarında bu marşı Türkçe sözlü devrimci komünist bir versiyonla icra ettiğini 2007’de Youtube’a koydukları bu videoyla (http://www.youtube.com/watch?v=Q_Sjf05ilYk) öğrendim. Mesele ortada, belli ki GFB Grup Yorum'dan almış. Tribünlerinin sosyalist devrimci ancak cahil, naif ve özenti ruhu, Grup Yorum’un oyununa gelmiş. Klipte 0:13 saniyede marşın bestesi için Türkçe olarak “Rum Halk Ezgisi”, İngilizce olarak ise “Armenian Folk Song” yazıyor. Cehaletin bini bir para. Gerçek bir müzisyenin bu marşın anlamını, kaynağını bilmeden kullanması düşünülemez. Grup Yorum'un da bu marşta gönderme yaparak ne mesaj verdiği ortada...

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçeli olacağıma Ermeni olmayı tercih ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...