Reklam

Twitter

 

13 Şubat 2012 Pazartesi

'Beşiktaş yarın kesinlikle ezilmez'

UEFA Avrupa Ligi’nde, Braga ile yarın zorlu bir sınava çıkacak olan Beşiktaş, Porto havalimanına çok havalı bir şekilde indi. Siyah-beyazlı takımı Portekiz’de bir grup Beşiktaşlı taraftar karşıladı. Taraftarın ilgisinin yanı sıra takımı karşılayanlar adasında talihsiz bir sakatlık geçiren Bebe ile Alves’in annesi ve babası Washington ile Maria Isabel de vardı. Oğlunu görür görmez gözleri dolan Maira Isabel sanki askerden dağıtım izine gelen oğlunu karşılamış gibiydi.

Portekiz basının yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalan Beşiktaş kafilesinde öne çıkan isimler Carlos Carvalhal ile Ricardo Quaresma oldu. Takımın bu şekilde karşılanması doğal olarak futbolculara ayrı bir doping etkisi yarattı. Son haftalarda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle hava limanlarında sürekli asık suratlı taraftarlar gören Beşiktaşlı futbolculara yapılan bu karşılama takımdaki kasvetli havayı biraz olsa dağıtmaya yetti.

Yukarıdaki olumlu tablonun yanı sıra kar ve kaşı teslim olmuş Türkiye’de birkaç gün de olsa ayrılarak güneşli bir Braga’ya gelen Beşiktaşlı futbolcular dün kendini bu küçük kentin caddelerine ve sokaklarına attı. Mağazaların vitrinlerine bakan, şehirdeki kafelerin önünde güneşin altında kahvelerini yudumlayan futbolcuların maç öncesinde moral ve motivasyonu üst düzeyde. Sevgili İbrahim Üzülmez takımın havasıyla ilgili ne zaman soru sorsam her fırsatta “Serdar bırak maçtan önceki havayı, sahaya çıktığındaki havan önemli. Maçtan önce istediğin kadar havan yerinde olsun hikaye” derdi kendi üslubuyla. Kaptan çok haklıydı. Yarın Portekiz’in en formda takımıyla karşı karşıya gelecek Beşiktaş.

Ben Beşiktaş’ın yarınki maçta kesinlikle ezileceğine inanmıyorum. Beşiktaş’ın topçusu büyük maçlarda çok iyi oynuyor. Bakınız depsalmandaki ve İnönü’deki Stoke City maçları. Bakınız geride kalan derbiler. Tamam o maçların bazılarında puanlar da kaybetti ama futbol olarak hiç ezilmediler. Ben tur için umutlu olan taraftanım. İnşallah gönlümden geçen de tarihin sayfalarına yazılır.
Yolun açık olsun Beşiktaş…


Serdar SARIDAĞ

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...