Reklam

Twitter

 

12 Ağustos 2011 Cuma

Beşiktaş’ın rakipleri niye zayıftı?


Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ Hollanda izlenimlerine bizle paylaştı.

Liglerin ertelenmesiyle, kendini yine Avrupa’da kamp hazırlıkları içerisinde bulan Beşiktaş, bu kez Bebe’den gelen kötü haberle sarsıldı. İlk kampta Ersan’ın dizindeki yırtıkla moralleri bozulan Beşiktaş teknik heyeti bu kez Bebe’nin, milli maçtaki sakatlığı her şeyi alt üst etti.

Her kamp döneminde böylesine üzücü haberlerle sarsılan Beşiktaş takımı buna rağmen profesyonelliği elden bırakmadan çalışmalarına devam etti.

Bana göre ilk kampta olduğu gibi Hollanda kampının da tek bir yıldızı vardı. O da Bebe. O kadar çok beğenildi ki nazara inanmayanlar bir kez daha düşünmeliler bana göre.

Bebe dışında Quaresma ve Guti’de biraz düşüş olsada bu onların performansıyla değil psikolojileriyle ilgili bir sorun. Gündemde olmayan ani bir ikinci kamp onları da olumsuz etkiledi.

Yunan Egrotalis, Rumen Galati ve Alman Uerdingen ekipleriyle oynayan Beşiktaş’ın rakipleri zayıf diye eleştirenler futbolun gerçeklerini pek bilmiyorlar. Inter ile oynayan Galatasaray, İtalyan kulübüne bir ton ödedi. Beşiktaş Rumen şampiyonuna ise 15 bin euro ödedi. Kimse babasının hayrına hazırlık maçı yapmaz bu işler hiç kolay değil. Kaldı ki Beşiktaş’ın önünde bir haftalık bir zaman dilimi vardı. Futbola sadece ekran önünden bakarsanız detayları göremezsiniz. UEFA’de Alania gibi bir takımla eşleştiğinizde basit takımlarla hazırlık maçının yapılmasının da bir yararı olduğunu göz ardı edemeyiz.

Carlos Carvalhal’a gelecek olursak, Schuster gibi bir poker surattan sonra böylesini sevecen bir yüz kesinkes futbolculara olumla yansıyacaktır. Türkçe, Portekizce ve İngilizce komutlar vermesi artı yönleri. Sıcakkanlılığı  ve heyecanı takıma çok çok olumlu yansıyacaktır.

Fernandes hazırlık maçlarında bile gereksiz sinirler yaparak sarı kart görüyorsa, Türkiye Ligi’nde de sanki çok kart görecekmiş gibi geliyor.

Sakatlıklar ve tutuklamalar nedeniyle rahat bir nefes alamayan Beşiktaş’a, Alania Vladikavkaz maçları ilaç gibi gelecektir.  Beşiktaş işi Fi-Yapı İnönü’de bitirmek istiyor. Çünkü zor bir deplasman.  İnönü’de taraftara çok iş düşüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...