Reklam

Twitter

 

15 Haziran 2011 Çarşamba

Kartal taktik arayışında


Beşiktaş bir birini ardına transferleri gerçekliştirdi ve artık herkesin aklında bu takımın sahaya nasıl yansıyacağı konusu var.  Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ'a Beşiktaş'ın oyun sistemiyle ilgili yorumunu sizlerle paylaşarak biraz yardımcı olalım..


Beşiktaş ile iki senelik mukavele imzalayarak yeni sezonda siyah – beyazlı takımın teknik patronu olan Tayfur Havutçu, kafasındaki taktik ve sistem anlayışını, kamp döneminde futbolcularına aktaracak.
Siyah – beyazlı takımın genç patronu, 90 dakika koşan bir takım yaratmak için, kondisyoner Roland Koch’u ekibine dahil ederek, kafasındaki oyun şablonunun ipuçlarını yavaş yavaş vermeye başladı. Son yıllarda sürekli olarak 4-3-3 sisteminde oynayan siyah – beyazlı takımın önümüzdeki sezon sistem ne olursa olsun çift ön libero ile takımı sahaya süreceği öğrenildi. Tayfur Havutçu’nun, Schuster gibi rakipleri küçük görerek kesinlikle tek ön liberolu sistemi tercih etmeyeceği vurgulandı.
Tayfur Havutçu’nun savunmayı da daha geride kurarak çizgi savunma taktiğine soğuk baktığı bildirildi. Siyah – beyazlı takımın hocası, yeni sezonda orta sahada Ernst-Necip-Fernandes üçlüsünü sürekli kullanarak daha dirençli bir ekip kurmayı hedefliyor. Genç teknik adam savunma ile hücum hattını daha da yakınlaştırarak sahada iki ayrı takım görüntüsünü silmeye çalışacağı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...