Reklam

Twitter

 

14 Eylül 2012 Cuma

Beşiktaşlılar Emre Metin ismini bir kenara yazın...


SERDAR SARIDAĞ
Futbolda herkesi mutlu ettiği gibi beni de mutlu eden güzelliklerin başında hiç şüphesiz goller gelir. İnsanoğlu futbol oynamaya başladığı günden beri kimbilir kaç kere o meşin yuvarlak ağlarla buluşmuştur. Kimbilir ne goller atılmıştır mahalle aralarında, ekranlarda gözükme şansını yakalamadan. Ne zaman bir maç golsüz beraberlikle bitse koca 90 dakika hayatımdan boşa gitti diye düşünürüm. O maçın fubolcularına da içimden 'yuh' demişimdir mutlaka.

Gol dışında kaleci kurtarışları da futbola ayrı bir güzellik katar. Tabi ki golün yerini tutmaz ama sanki küçükken kedi yutmuş kalecileri de seyretmenin zevki bir başka oluyor. O planjonlar, o refleksler ve o parmak ucuyla kurtarışlar da futbolu şiirselleştiren kafiyeler gibi sanki. Her zaman kalecilere 10 numaradan daha fazla saygı duymuşumdur. 1 numara kalesini gole kapamadığı sürece sen 10 numara olarak istediğin kadar varyeta yap hikaye.

38 yaşında biri olarak küçümlüğümde dünya çapında yerli kaleci görme şansımız değir sıfır, sıfırın altında bir ihtimaldi. Sakaryaspor'daki arkadaşları Fenerbahçe'ye giderken Beşiktaş'ı tercih eden Engin İpekoğlu ile başlayan yerli kalecideki yükseliş Rüştü ile inanılmaz seviyelere ulaştı. Rüştü'den bayrağı devralan Volkan ise bana göre dünyanın en iyi üç dört kalecisinden biri. 10'dan bir sıfır attığın zaman geriye kalan 1, bazen 10'u bunu aratmıyor işte.

Aslında bu yazı çok daha öncesinden yazılması gereken fakat gündemin yoğunluğu nedeniyle bu günlere kalmış bir yazı. Beşiktaş'ın, Boluspor ile oynadığı dostluk maçında, Samet Aybaba'nın sahaya sürdüğü gençlerden birini ele alacaktım ama yine Samet Aybaba'nın tesislerden sürdüğü başka gençler yüzünden Bolu'daki o genç arkadaşımızı yazamadık bir türlü. Yazının girişinden de anlaşılacağı gibi söz konusu yazının kahramanı yine bir kaleci...

Emre Metin.. 1993 doğumlu ve 14 yaşında Beşiktaş'ın alt yapısına kazandırılmış bir yetenek.
Umut'un takımdan ayrılmasıyla kendini Beşiktaş'ın üçüncü kalecisi olarak bulan birisi Emre Metin. Ben şimdilik üçüncü kaleci diye yazıyorum ama çok kısa sürede birinci kaleci de olursa hiç şaşırmam. Boluspor maçındaki performansı ayakta alkışlanacak türdendi. Oyundan çıkartılırken başta Samet Aybaba olmak üzere bütün teknik heyetin ayağa kalkarak Emre Metin'i kutladıklarını gözlerimle gördüm. Beşiktaş'ta kaleci koordinatörlüğü yaptığı dönemde bütün alt yapıdaki kalecileri yakından takip eden Zafer Öğer ile Emre Metin'i Beşiktaş'a kazandıran diğer hocalara teşekkür etmek gerekir.

Beşiktaş'a geldiğinden beri bazı uygulamalarından dolayı kendisini eleştirdiğimiz Samet Aybaba'nın bu ismi Türk futboluna kazandıracağına adım gibi eminim. Bence Cenk ile McGregor hiç öyle kendilerini kale konusunda rahat hissetmesinler çünkü arkalarından yeni bir yetenek geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...