Reklam

Twitter

 

14 Ağustos 2012 Salı

Rus uyuşturucu kaçakçısnın Şili'deki 2. lig takımına transfer hikayesi


Haberi okuyunca direk bu olay yakında beyaz perdeye aktarılmaz ise şaşırırız dedik. Olay 2010 yılında Rus futbolcu Maksim Molokoedov'un çocuk kitapları içinda 6 kilo kokain kaçırmaya teşebbüs ettiği için Şili'de tutuklanmasıyla başlıyor. 3 yıl hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık bir yıl daha cezası bulunan Molokoedov şu an ikinci lig kulübü Santiago Morning forması giymesine izin verilmiş.

Tutuklanmadan önce Rusya ikinci lig ekiplerenden Pskov-74 forması giyen oyuncu  iadesini beklediği cezaevleri günlerinde arkadaşlarıyla oynadığı futbol hapishanede artık daha çok sevilmesine ve özel ilgi gösterilmesini sağlamış.

Molokoedov'un yeteneği Şilli Milli Takım antrenöre Claudio Borghi'ye kadar ulaşmış. Ayrıca cezaevindeki insanlar eski futbolcu Franklin Lobos'a ulaşıp Rus için kefil olmuşlar. Cezaevi yetkilileri bir gardiyan eşliğinde oyuncunun cezaevi sınırları dışında futbol oyynamasına izin verdiği an Molokoedov'un hayatı artık deyişmeye başlar.

Santiago Morning takımı forması ile çıktığı ilk mazta birinci lig ekiplerinden CD Palestino'ya karşı iki gol attı. Oyuncunun film gibi olan hikayesinde artık mutlu son zamanıydı. Molokoedov'un Şili'de oynayabilmesi için eski takımı Pskov-74'dan gerekli izinlerde dün alındı. O artık Şili'nin tek profesyonel tutuklu futbolcusu.

Bu arada Rus futbolcunun kendi ülkesinde cezasını çekme şansını geri çevirdiği ortaya çıktı. Molokoedov'un bu ay Rusya'ya karşılıklı yapılan anlaşmalar sayesinde bir af yasası ile ülkesine döneceği ama futbolcunun bunu kabul etmediği belirtilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...