Reklam

Twitter

 

19 Ağustos 2012 Pazar

49.118 rakamına böyle baka kalarız….


Glasgow Rangers birilerinin hataları yüzünden 4. lige düşmüş olabilir ama Beşiktaş taraftarı gibi kim batırdıysa o çıkarsın diye bir tavır sergilemeyen bir gruba sahip oldukları için çok şanslılar. Hala 4. ligde oynadıkları için tepkililer ama onlar birilerine aşık olup o takımı tutmamışlar.

Glasgow Rangers taraftarı filmlere konu olacak bir dönüşün ateşini yakıyorlar belki şu yaptıklarıyla. Takımlarının formasının olduğu her yerde ellerinden geldikçe hem maddi hem manevi desteği hiç esirgemiyorlar. Dün evlerinde East Stirling karşı oynadıkları ilk maçın seyirci rakamı tam tamına 49.118. Bu bir 4. lig takımı maçına gelmiş seyirci sayısıdır. Süper Lig'in en baba maçlarında bile bu rakamı göremeyiz.

Bir başka rakam daha verelim. Glasgow Rangers bu sezon için tam 33.000 bin kombine bilet satmış. 4. Lig de oynayan İskoç takımının kombine fiyatları ise 750 TL'den başlıyor. Rangers CEO'su Charles Green bu ligde oynayan bir takımın böyle bir sadakatli taraftara sahip olmasını etkileyici olarak tanımlandırması bence yetersiz.

Rangers teknik direktörü ise maçtan daha çok seyircinin bu desteğini inanılmaz bularak "Eğer taraftarlardan böyle destek alıyorsak bizim için sadece tek bir yol olabilir o da ileriye gitmek" diyerek taraftarların kendilerine verdikleri gücü açıklamış.

Son bir not Rangers geçen hafta çıktı ilk maçında Peterhead ile 2-2 berabere kaldıktan sonra East Stirling oynanan maça bu kadar seyirci geliyor ve İskoç ekibi maçı 5-1 kazanıyor. Bizim topraklarda ise son dakikada Akhisar'a kendi evinde yenilen Eskişehirspor taraftarının ilk haftadan istifa diye bağırması aradaki farkı anlatmaya yeter de artar herhalde.

İbrahim Savaş SARIDAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...